Haberler

Merkeze Alınan Bolu Valisi Gazetecilerle Vedalaştı

Güncelleme:
Abone Ol

Valiler Kararnamesinin ardından merkeze alınan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarıyla vedalaştı.

Valiler Kararnamesinin ardından merkeze alınan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Gazeteciler Cemiyetini (BGC) ziyaret ederek basın mensuplarıyla vedalaştı.

Yaklaşık 4 yıldan bu yana Bolu Valisi olarak görev yapan ve Valiler Kararnamesinin açıklanmasıyla merkeze alınan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, veda ziyaretlerine başladı. Bolu Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Özçimen, BGC Başkanı Caner Güngör ve gazeteciler tarafından kapıda karşılandı. Ziyaret sırasında soruları yanıtlayan Özçimen, geçtiğimiz aylarda bir gazetenin attığı manşete istinaden sert konuştu. Cemaatin emniyet imamı olduğu iddia edilen ve kız kardeşiyle evli olan Osman Hilmi Özdil'in akrabası olması nedeniyle yazılan yazılara üzüldüğünü söyleyen Özçimen, "Ben rabbime sonsuz şükrediyorum. Ak geldim, ak gidiyorum. Bana hırsızlık yaptın deseler ve hiç konuşulmasaydı çok ağır olurdu. Namussuzsun ağır olurdu. Ama hiçbir şey yok. Sen benim kardeş sayımı bilmeden, koca ulusal gazeteye bunu nasıl yazıyorsun. Bunu nasıl yanlış yazarsın. 24 sene olmuş ve günümüzle hiç alakası olmayan şeyi yazıyorsun. Ne yapmaya çalışıyorsun. Valiye operasyon olur mu Valiyi hükümet alır ve en tabii hakkıdır. Verdiği gibi alır" şeklinde konuştu.

"Benim kardeş sayım seni ne ilgilendirir" diyerek gazeteye sitem eden Vali Özçimen, "Bu gazetecilik değil, bu haysiyet cellatlığı. Ben bir gazeteyi karşıma almak istemem ama ne denilebilir ki. Ama o haline razı ise koyuver gitsin. Ne denir buna. Benim kardeş sayım seni ne ilgilendirir. Twitter'daki takipçi sayım seni ne ilgilendirir. Twitter'daki takipçi sayımla bana operasyon mu yapıyorsun. Ayıp" diye konuştu.

Vali İbrahim Özçimen, bir gazetecinin, "Cemaat ile hükümet arasında yaşanan kavganın kurbanı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu ise şöyle yanıt verdi;

"Tam tersine, vatandaşımın sevgisini görünce böyle olmadığını düşünüyorum. Basını da çok yukarıda görmek istiyorum. Eğer bende bir şey olsaydı demek ki yazacaklardı. Bir şey bulamadılar, buldukları da o. Buldukları tek şey twitter'daki takipçi sayım ve kardeşimin sayısı. Bu millet beni getirip en şerefli yerlerde oturtmuş. Bu şerefe leke sürmüşsem ben kötüyüm. Benim icraatım herkesin gözünün önünde. Burada bir vatandaşımı başka bir vatandaşıma tercih ettiğimi düşünüyorsanız hemen yazın. Yazmazsanız iki elim yakanızdadır."

Ziyaret sırasında uzun süre gazetecilerle sohbet eden Özçimen, kendisi için en önemli olan şeyin insanların gönlünü kazanabilmek olduğunu söyledi. Özçimen, daha sonra gazetecilere tek tek sarılarak vedalaştı. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İbrahim Özçimen Twitter Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title