Haberler

Mersin İnovasyon Merkezi Vizyon Belirleme ve Stratejik Plan Geliştirme Çalıştayı'

Abone Ol

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteğiyle Mersin Teknopark tarafından yapılan Türkiye'nin ilk Tekpopark İnovasyon Merkezi Projesi, 'Mersin İnovazyon Merkezi Vizyon Belirleme ve Stratejik Plan Geliştirme Çalıştayı' ile tanıtıldı.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteğiyle Mersin Teknopark tarafından yapılan Türkiye'nin ilk Tekpopark İnovasyon Merkezi Projesi, 'Mersin İnovazyon Merkezi Vizyon Belirleme ve Stratejik Plan Geliştirme Çalıştayı' ile tanıtıldı.

Hilton SA Otel'de gerçekleştirilen çalıştayın açılışına, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dünya Ticaret Merkezi Brüksel CEO'su Anders Berner, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ile yerli ve yabancı iş adamları katıldı. Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, Mersin Teknopark'ın 2005 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "2010 yılında Mersin Valimizin Yönetim Kurulu Başkanı olmasıyla taçlanmış ve 2010'dan itibaren kendisinin katkılarıyla 25 olan firma sayımız 63'e, yine 70 civarında olan personel sayımız 350'inin üzerine, o zaman 13 milyon civarındaki ciromuzda 150 milyon civarlarına ulaşmıştır. Tüm Türkiye'de ve dünyada kabul gören bir gerçek vardır ki, teknoparklar üniversitenin, sanayinin ve toplumun buluşma noktasıdır. Biz Mersin Teknopark olarak görevimizi yerine getirmenin hem mutluluğuyla hem de yönetim kurulumuzun bize verdiği büyük desteklerle bu doğrultuda bir çalışmayı yerine getirmeye çalıştık. Kalkınma ajansımızın desteğiyle Mersin Teknopark'ın içinde 600 metre karelik bir alanda girişimciliği destekleyen çalışanlarımızı motive eden, kurum aidiyetini artıran, bir araya gelerek sinerji ortamları yaratacak bir inovasyon merkezi oluşturduk. Bugünde bu merkezimizin tanıtımını yapacağız. Çalıştayın hayırlı ve yararlı olmasını temenni ediyorum. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Dünya Ticaret Merkezi Brüksel CEO'su Anders Berner ise çalıştayda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Mersin'e ilk defa geliyorum. Gördüğünüz gibi yaşımdan ve tecrübelerimden dolayı ben bu konularda oldukça bilgi sahibiyim. Burada bilgilerimi paylaşacağım. Bu güzel kabul için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"MERSİN 2023 HEDEFLERİNİN TAMAMLAYICISI, ZENGİNLEŞTİRİCİ VE GELİŞTİRİCİ BİR KENTİDİR"

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da bu buluşmanın gerek Mersin özelinde gerekse Türkiye genelinde bir örnek buluşma olmasını dileyerek, "2023 Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı hedeflerine doğru yol alırken sıklıkla ve inançla vurguladığım gibi Mersin, bu büyük gelişmenin ve kalkınmaya dönük ivmenin tamamlayıcısı, zenginleştirici ve geliştirici bir kentidir. 2013 yılı sonu itibariyle 24 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmiyle Türkiye'nin 2. büyük dış ticaret kenti olan, bu anlamda yine Türkiye'nin en büyük 2. limanına ve Doğu Akdeniz'in en büyük uluslararası limanına sahip olan, tarımdan turizme, sanayiden hizmetler sektörüne kadar hemen her alanda iddiasını çok açık bir şekilde ortaya koyan ve şüphesiz bu büyüklükleriyle Türkiye'nin büyüklüğüne katkı koyan ve zenginleştiren bir büyük şehir Mersin. Bu anlamda baktığımız zaman Mersin'in tüm bu kalkınma dinamikleriyle, sahip olduğu zenginlikleriyle, şüphesiz kalkınmaya dönük sürecin tüm ivmesiyle, kalkınmayı bir bütün olarak ele alması, tüm kurum, kesim ve kuruluşları bu hedefler doğrultusunda buluşturması da hayati bir gereklilik olarak öne çıkmaktadır" şeklinde konuştu.

"21. YÜZYILDA KALKINMAYI GERÇEKLEŞTİRECEK EN ÖNEMLİ KAVRAM BİLİMSEL BİLGİDİR"

21 yüzyılda kalkınmayı gerçekleştirecek, kalıcı ve sürdürülebilir kılacak en önemli kavramın bilimsel bilgi olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, sözlerin şöyle sürdürdü: "Bilimsel bilginin elde edilmesinde şüphesiz üniversiteler öncü bir rol oynamaktadır. Üniversitelerin belirleyici katkısı ve şüphesiz sağlayacağı çabasının üretilen bilginin değer olarak dönüşmesini sağlayacak real sektörle buluşması ve o bilginin ekonomik bir değer olarak tekrar döngü kazanması gerekmektedir. Bu çerçeve de teknoparklar kuruluş öyküsünden bu yana dünyanın her ülkesinde, her ölçekte bu işbirliğini sağlayan, bilgi ve üretici kesim arasında bir buluşma, bir ortak çalışma, bir ortak planlama merkezi olarak konumlanma anlamında öne çıkan çok önemli kuruluşlardır. Ülkemiz son 12 yılda kalkınmayı dünya çapında, yüzde 4,5 ortalamayı 12 yılda elde eden ama bunun daha ötesini hedefleyen bir kalkınma dinamizmi ve ivmesi içindedir. Şüphesiz bu kalkınma hamlesi ve başarı öyküsünün temelinde de AR-GE, araştırma geliştirme, araştırma geliştirmeye ayrılacak pay ve fonları geliştirme, marka ve katma değere dayalı üniversitelerden başlayarak çok ciddi çalışma ve ivme göze çarpmaktadır."

Açılış konuşmaların ardından 2 gün sürecek çalıştay başladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Ticaret Merkezi Basri Güzeloğlu Çukurova Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title