Haberler

Mersin Teknopark Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Abone Ol

Mersin Teknopark 2013 yılı değerlendirme toplantısı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında yapıldı.

Mersin Teknopark 2013 yılı değerlendirme toplantısı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında yapıldı.

Valilik Özel Kalem Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, 2013 yılına ait faaliyet raporu değerlendirilerek, 2013 ve 2014 bütçeleri ele alındı. Toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Arslan, Hasan Tufan Ballı, Hasan Tufan Koçak, Hıdır Karadağ ile Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz katıldı.

Toplantıda, 2013 yılında bölgedeki sanayi firmaları, girişimciler ve üniversitenin ilgili fakülte ve enstitülerini içeren 215 adet görüşmenin gerçekleştirildiği ve bu görüşmeler neticesinde Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne 17 firmanın kazandırıldığı belirtilirken, 3 firma ve girişimci ile görüşmelerin devam ettiği ifade edildi. 2013 yılı içerisinde bölgeden ayrılan firma sayısının 11 olduğu kaydedilirken, sonuç itibariyle bölgede faaliyet gösteren firma sayısının 2012 yılına göre 6 artış göstererek toplamda 59'a ulaştığı bilgisi verildi. Teknopark bünyesinde şu an itibariyle 314 personelin istihdam edildiği aktarılan toplantıda, kuruluşundan bu yana da toplamda 128 Ar-Ge projesinin tamamlandığı, 95'inin devam ettiği bildirildi. 28 Kasım 2011 tarihinde yapımına başlanan 2. Blok İnkübatör Merkezi ve altyapı çalışmaları için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 1 milyon 684 bin TL'lik ödenek kullanıldığı, binanın 2014 yılı Ocak ayında faaliyete geçmesinin planlandığı ifade edilirken, 2013 yılı itibariyle İdari Bina ve 1. Blok İnkübatör Merkezi'nde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığı kaydedildi.

Vali Güzeloğlu'nun katkıları ve destekleri ile 2013 yılı içerisinde önemli projelere imza atan Teknopark'ın, Çukurova Kalkınma Ajansı'na (ÇKA) çok sayıda proje başvurusu yapıldığı ve projelerin ajans tarafından kabul gördüğü anlatıldı. Teknopark'ın 2014 yılı içerisinde de önemli çalışmalara imza atacağı vurgulanan toplantıda, planlanan projeler arasında danışma ofisi yapılandırılması, uluslararası işbirliklerin güçlendirilmesi ile mersin teknoloji geliştirme bölgesi personelinin kapasite düzeyinin arttırılmasının da yer aldığı belirtildi.

Vali Güzeloğlu toplantıda, Mersin Teknopark'ın kuruluşundan bu yana Türkiye'deki diğer teknoparklar arasında hem firma hem doğrudan üretim hem de nitelikli genç istihdam açısından önemli bir başarı sağladığının altını çizerek, "Bunu kurumsallaştırmak ve daha güçlü bir gelecek açısından daha zengin bir boyuta taşımak amacıyla çalışmalarımıza hız vermeden devam edeceğiz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Mahmut Arslan Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title