Haberler

Mersinliler Mersin Polisine Güveniyor

Abone Ol

Mersin İl Emniyet Müdürü Öksüz, vatandaşlarda güven olgusu oluşturmak gerektiğini ifade ederek, "Bizim işimiz sokağın güvenliğini sağlamaktır." dedi.

Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, öncelikle vatandaşlarda bir güven olgusu oluşturmak gerektiğini ifade ederek, "Bizim işimiz sokağın güvenliğini sağlamaktır. Her olayın canlı veya cansız bir tanığı vardır. Ancak biz insanlara güven vermeliyiz. Vatandaşımız bize güvenmeli, bilgi verebilmelidir. Mersin Emniyet Müdürlüğü olarak bunu başarmış durumdayız" dedi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen 'Ayın Polisi Ödül Töreni' yapıldı. Bu ay birinciliği Hırsızlık Büro Amirliği elde etti. Asayiş Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan törene Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'de katıldı. Bu ay Mersin'de ve Adana ilinde değişik tarihlerde suç örgütü kurarak evden, işyerinden ve resmi kurumlardan 66 hırsızlık olayına karışan ve yapılan eş zamanlı operasyonla 33 kişinin yakalanıp, 29 kişinin tutuklanmasını sağlayan Hırsızlık Büro Amirliği birinciliği elde etti. 'Emniyet Müdürüyüm', 'savcıyım' diyerek dolandırıcılık olayına karışan 2 kişi ile bir şahsa aracında gasp yapan 4 kişinin yakalanmasını sağlayan ve adli makamlarca 6 kişinin tutuklanmasını sağlayan Yan-Dol Büro Amirliği ikinciliği elde etti. Üçüncülüğü de Mersin'de aranan 10 kişinin yakalanıp, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmasını sağlayan Aranan Şahıslar Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Ahmet Sağıroğlu, Yaşar Yıldırım ve Gökhan Tosun elde etti. Bu ay juri özel ödülünü ise Cami Şerif Mahallesi Silifke Caddesi üzerinde D.G. isimli şahsın silahla öldürülmesi olayına karışan F.B. isimli şahsın suç aleti ile birlikte yakalanmasını ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmasını sağlayan Cinayet Büro Amirliği elde etti.

"ÖDÜLLENDİRMEDE ARTIK PERFORMANS KRİTERLERİ ÖN PLANA ÇIKIYOR"

Ödül töreni öncesi konuşan Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, artık devlet memurluğunun değerlendirmesinde, ödüllendirilmesinde performans kriterlerinin ön plana çıktığını belirterek, "Bu ödüllendirmeler de onun bir sonucudur. Bugün arkadaşlarımız hak ettiklerini alacaklar. Biz idareciler olarak işin denetiminde, araştırmada hep cezai çağrıştırıcı hareketler yapmışızdır. Yani cezalandırmak için denetim yapılmışızdır. Hep bu çağrıştırılır ama bu mantık 21. yüzyılın yönetim sisteminde yavaş yavaş değiştirilmeye başlandı. Tabi ki hata yapan, bunu bilerek ve isteyerek yapıyorsa bunun sonucuna da katlanacak demek ki. Performans sadece tek taraflı değildir. Şahsın iyi tarafını görmek, olumsuz yanlarını görmemek değil. Her 2 yönünü olumlu veya olumsuz yönlerini değerlendirip ortaya bir değer çıkarmalıyız. Biz eksiz yapanı, yanlış yapanı cezalandırırken, iyi yapanı da ödüllendirmemiz gerekiyor. İnsanlara hak ettiği neyse o verilmelidir. Bu ödüller bunun karşılığı değil. Yani siz bir çeyreklik iş yaptınız anlamına gelmiyor. Bu ödüller bir işi takdir etmedir. Takdir etme zaman zaman bu tür maddi şeyle olur, bazen manevi bir belge ile olur. Aslında bu ödüllendirmede en önemlisi şudur. Biz yöneticiler olarak sizin yaptığınız çalışmaların farkındayız ve çalışmalarınızı takip ediyoruz. Bundan dolayı da sizleri takdir ediyoruz demeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"VATANDAŞ POLİSE GÜVENMELİ"

Polislerin işinin sokağın güvenliğini sağlamak olduğunu vurgulayan Öksüz, "İnsanın canını kasteden insanlık suçu işlemiştir. Bu dünyada insan canı kadar önemli bir şey yoktur. Polis falcı değildir. Polis her zaman halkın içinde olmalıdır. Her olayın yanında bir polis yoktur ama her olayın canlı veya cansız bir tanığı vardır. İşte burada canlı tanık polise güvenmeli, bilgi verebilmelidir. Eğer vatandaş size güvenmiyorsa bilgi vermez ve olay öyle kalır. Ancak biz Mersin Emniyet Müdürlüğü olarak artık vatandaşlarımızda bir güven olgusu oluşturduk. Bunu da şuradan rahatlıkla görebiliriz. Bizim son 4,5 yılda bir tane faili meçhul cinayetimiz yok. Olaylar tek tek çözülmüştür. İnsanlar artık olayın çözülmesi için polise bilgi verebiliyor, güveniyor" şeklinde konuştu.

"DEVLET HEP 18 YAŞINDADIR"

Devletin hiçbir zaman yaşlanmadığının altını çizen Öksüz, "Bazı faili meçhul cinayetler vardır ki bazen mağdur aile bile yakının vurularak öldürüldüğünü unutuyor. Ancak işte görüyoruz. 20 yıl, 15 yıl önce işlenmiş bir cinayetin failini biz bugün yakalıyoruz. 20 yılda belki kaç tane emniyet müdürü, kaç tane şube müdürü değişti ama olay unutulmadı. Çünkü devlet her zaman 18 yaşındadır. Devletin hafızası hiçbir zaman silinmez ve gözleri her zaman iyi görür. Siz unutabilirsiniz ama devlet unutmaz" dedi.

Konuşmaların ardından ödüle layık görülen polis memurları ödüllerini aldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hırsızlık Büro Amirliği Arif Öksüz Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title