Haberler

Metristepe'nin Milli Park İlan Edilmesi İçin Çalışma Başlatıldı

Abone Ol

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki Metristepe Komitesi tarafından, Metristepe ve şehitliklerin 'Milli Park' ilan edilmesi için çalışma başlatıldı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki Metristepe Komitesi tarafından, Metristepe ve şehitliklerin 'Milli Park' ilan edilmesi için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda ilk olarak komite tarafından Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı ve Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç makamında ziyaret edilerek konu hakkında bilgilendirildi.

Komite ilk olarak Belediye Başkan V. Bakıcı'yı ziyaret ederek Metristepe ve şehitliklerin milli park ilan edilmesi ve tanıtılması noktasında başlattıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı da, Metristepe Komitesine Metristepe'nin tanıtılması noktasında belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Ardından Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç ziyaret eden komite üyeleri, Metristepe'nin tanıtımının yeterince yapılamadığını belirterek Çanakkale kadar Metristepe'nin de tarihi önemi olduğunu ancak yeterince sahip çıkılarak tanıtımı yapılamadığını düşündüklerinden bu eksikliği gidermek için yola çıktıklarını ifade ettiler. Yüzbaşı Alper Koç, "Bu değer ve önemin bir şekilde tanıtılarak öğretilmesi lazım. Bu da dernek olur vakıf olur buna benzer bir ismin adı altında toplanılarak gerçekleştirilebilir. Belediye desteği ile tanıtım konusu değerlendirilebilir. Öncelikle alt yapıyı iyi oluşturarak çalışmalara bu yönde hız vermek daha doğru olur. Bizimle ilgili olan bölümler de zaten üzerimize düşeni yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya çalışacağız" dedi.

Ziyaretlerin ardından komite tarafından Pazartesi günü tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla bir imza kampanyasının başlatılacağı belirtildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Bakıcı Alper Koç Bozüyük Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title