Haberler

Mevlana'dan Esintiler" Temalı Kaligrafi ve Ebru Sergisi

Abone Ol

Tekirdağlı sanatçı Mehmet Öznal tarafından hazırlanan “Mevlana’dan Esintiler” temalı Kaligrafi ve Ebru Sergisi açıldı.

Tekirdağlı sanatçı Mehmet Öznal tarafından hazırlanan "Mevlana'dan Esintiler" temalı Kaligrafi ve Ebru Sergisi açıldı.

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü' Galeri Salonu'nda yapılan sergi açılışına İl Kültür ve Turizm Müdürü Ersan Ulusan, Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, Tekirdağlı fotoğraf sanatçıları ve sanata ilgili vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi konuşan Tekirdağlı sanatçı Mehmet Öznal, "Mevlana Haftası dolayısıyla, Mevlana ve deyişlerinin yer aldığı sergi, inşallah beğenirsiniz. Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştım. Bu benim 2. kişisel sergim. Bu sergimi, Pazar günü genç yaşta kaybettiğim Bahadır Polat arkadaşıma ithaf ediyorum. Desteklerini sunan herkese teşekkür ederim" dedi.

Mehmet Öznal'ın ardından konuşan Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ersan Ulusan,"Öncelikle böyle anlamlı bir sergide bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, Mevlana Haftası'nda Mehmet Bey'in hazırlamış olduğu böylesine özel bir sergiye ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. İnşallah bundan sonra da gerek sergilerle, gerek bunun dışındaki kültürel etkinliklerle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü Sarı Köşkü kültürün ve sanatın merkezi haline getirmek için çalışmalarımız olacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılan sergi, sanatseverlerin beğenisini kazandı. 19 Aralık 2015 cumartesi gününe kadar açık kalacak sergide, sanatçının kendine özgü kaligrafi ve ebru çalışmaları yer aldı. Ayrıca Mevlana'nın özlü sözleri, kendisinin hazırladığı ebru fonda kaligrafik yazılar ile sergilendi. Sergide 40 adet çeşitli ebatlarda eser bulunuyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleymanpaşa Suat Aydın Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title