Haberler

Mezitli'de Eğitim, 2012 Yılını Sorunsuz Atlattı

Güncelleme:
Abone Ol

Mezitli Kaymakamı Kıcıroğlu, Mezitli'de 2012 yılının eğitim açısından iyi geçtiğini ifade ederek, "Kendi koyduğumuz hedeflere ulaştık" dedi.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Mezitli'de 2012 yılının eğitim açısından iyi geçtiğini ifade ederek, "Kendi koyduğumuz hedeflere ulaştık. Özellikle bu dönem geçilen 4+4+4 eğitim sistemine sorunsuz bir şekilde geçiş yaptık" dedi.

Mezitli'deki eğitimin 2012 yılında nasıl geçtiğini İHA muhabirine anlatan Kaymakam Kıcıroğlu, 2012 yılının eğitim açısından başarılı bir yıl olduğunu belirterek, "Ana-Kız Okuldayız kampanyasında yani okuma-yazma seferberliğinde yüzde 107'lik bir rakama ulaştık. Bu sonuçla Mezitli İl birincisi oldu. Kendi okumaz-yazmazlarımızı kursa alarak, eğitim vererek belgeli hale getirdik" şeklinde konuştu.

Okul öncesi eğitimde de hedeflere ulaştıklarını dile getiren Kıcıroğlu, "Okul öncesi eğitimde okula kayıt 5 ve 6 yaşlarda yüzde 100'lük rakamlara ulaştık. Çağ nüfusunun tamamını okullara kaydettik. Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) da okullarımız başarılı oldu. Okullarımız kendi koydukları hedeflerini geliştirdiler ve tutturdular. Okullar öğrencilerini sınavla girilen okullara yerleştirme başarısı gösterdiler. Aynı zamanda liselerimizde üniversite sınavlarında kendi koyduğu hedeflerin hepsine ulaştılar" diye konuştu.

"MEZİTLİ EĞİTİMDE GÖZDE MEKAN HALİNE GELMEYE BAŞLADI"

2012 yılında eğitimde fiziki yapılaşmada da Mezitli'de güzel çalışmaların olduğuna vurgu yapan Kıcıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kuyuluk'da arsa tahsis ettiğimiz Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde ihale onaylandığı takdirde 48 dönümlük arazide okulunun inşaatına başlanacak. Yine Kuyuluk'ta bir anaokulunun inşaatına başlandı. Bizim iki tane müstakil anaokulumuz vardı bu 3. olacak. Bozön'de İstanbul Ticaret Odası'nın yapmış olduğu 8 derslikli ilkokul ve ortaokul binasının açılışı yapıldı. Kuzucubelen'de ilave okul binamız bitirildi. Tece Cumhuriyet İlköğretim Okulumuzun 8 derslikli kendi binası bitirildi. Toroslar Anadolu Lisesi Davultepe'de bitirildi. Ayrıca bu okulun bahçesine biz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) olarak yurt binası tahsisi ettirdik ve 200 öğrenci kapasiteli bir yurdun ihalesini yaptık. Mezitli gelecek Haziran-Temmuz aylarında ilk defa devlete ait bir ortaöğretim yurduna kavuşmuş olacak. Bu Anadolu Lisesinin yurdu bittiği takdirde büyük ihtimalle Mersin Anadolu Öğretmen Lisesi de buraya taşınacak. Yatılı olarak Mezitli sınırları içinde hizmet vermeye başlayacak. Bu artık Mezitli'nin eğitimde gözde mekan haline gelmeye başladığını gösteriyor. Bu çalışmalar sevindirici ve mutlu edici."

4+4+4 eğitim sistemine de Mezitli'nin sorunsuz bir şekilde geçtiğinin altını çizen Kıcıroğlu, "Bu sisteme de Mezitli sorunsuz bir şekilde geçti. Bizim elimizdeki ilköğretim ve lise binalarını en verimli şekilde kullanarak ve bu konudaki sıkıntılarımızı en aza indirerek yeni sisteme geçişi sağladık. Hem ilkokul hem de ortaokul olarak kullanılan binalarımız olduğu gibi sadece ilkokul sadece ortaokul olarak kullanılan binalarımız var. Bu çiftli eğitim yapılan okullarımız sabah ilkokul öğleden sonra ise ortaokul olarak hizmet vermekte" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title