Haberler

Mezitli'de İnsan Hakları Günü Etkinliği Düzenlendi

Abone Ol

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu üyeleri, 'Dünya İnsan Hakları Günü' etkinlikleri kapsamında vatandaşa gül ve 'İnsan Hakları Bildirgesi' kitapçığı dağıttı.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu üyeleri, 'Dünya İnsan Hakları Günü' etkinlikleri kapsamında vatandaşa gül ve 'İnsan Hakları Bildirgesi' kitapçığı dağıttı.

Mezitli Belediyesi'nin önünde gerçekleştirilen etkinlikte, Mezitli Kaymakamı ve aynı zamanda Mezitli İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı Kamil Kıcıroğlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, ilçe daire amirleri, vatandaşlara gül ve İnsan Hakları Bildirgesi'nin kitapçığını dağıttı.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Kıcıroğlu, "Bu kitapçığı vatandaşlarımıza sunarken Mezitli'de insan haklarına saygıda bir farkındalık oluşturmayı, gençlerimizin hayata hazırlanırken insan haklarına saygıyı bütün yaşamları boyunca ilke edinmelerini ve insan haklarına saygıyı içselleştirmelerini amaçladığımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

İnsan haklarına saygının, muhatabımıza saygıdan çok, insan olarak kendimize saygı ile başlayacağını belirten Kıcıroğlu, "Biz kendimize karşı saygılı ve ilkeli olursak başkalarının haklarına da o derecede özen gösteririz" diye konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım ise "Günümüzde insan haklarının korunması ve geliştirilmesi ülkelerin bir iç sorunu olmaktan çıkmış, tüm insanlığın ortak bir sorunu haline gelmiştir. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusundaki sorumluluk öncelikle devletlere ait olmakla birlikte, bu görev medyadan sivil toplum örgütlerine kadar tüm kuruluş ve bireylerin işbirliğini gerektirmektedir. Bu çerçevede, insan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun bireylerde özellikle sivil toplum kuruluşları ve medyada bulunması büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Tüm kurum, kuruluş, bireyler ve özellikle medya tarafından insanların, insan hakları konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Hak arama bilincinin geliştirilmesine yönelik bir fırsat olarak görülmesi, insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle vatandaşların Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlarım" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mezitli Kaymakamlığı Kamil Kıcıroğlu Ahmet Yıldırım Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title