Haberler

Mezitli Hem 3 Yılda 283 Kişiye Suda Cankurtaran Sertifikası Verdi

Abone Ol

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2013 yaz sezonu için açılan 'Suda Can Kurtarma Kursları'nın ilkinin sertifika töreni yapıldı.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2013 yaz sezonu için açılan 'Suda Can Kurtarma Kursları'nın ilkinin sertifika töreni yapıldı. Yapılan belge töreni ile Mezitli HEM, son 3 yılda 283 kişiye suda cankurtaran sertifikası vermiş oldu.

Şoray-1 Sitesi'nde yapılan törene Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Bakır, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Usta, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yardımcısı Ahmet Eroğlu, kurs öğretmeni Nazif Çelik ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan kurs öğretmeni Nazif Çelik, "Her bir kursa 6 gün teorik, 5 gün pratik olmak üzere toplam 64 saat, yaklaşık 10 gün sürmekte. Bu yıl toplam 58 kursiyere suda can kurtarma teknikleri ve ilk yardım kursu verildi" dedi.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Usta ise "4 yıldır devam eden Suda Can Kurtarma Kursu sonucunda 14 kurs açtık. Bu kurslardan 13'ü bitti. 28 kursiyerin katıldığı son suda cankurtaran kursu ise 12 Temmuz 2013 tarihinde tamamlanacaktır. Bu güne kadar kurslara 415 kişi katıldı. 283 kişi belge almaya hak kazandı" dedi.

Usta, "Kurslarımızdan belge alanlardan 4 kişiyi geçtiğimiz günlerde Antalya'ya gönderdim. Şimdi bin 800 TL maaşla işe başladı. Bu bizim için sevindirici bir durumdur. Akdeniz bölgesinde sadece Mezitli Halk Eğitim Merkezi'nde masör ve suda can kurtarma kursları düzenlendiği için il içinden ve dışından turistik tesisler genellikle bizi arayarak eleman ihtiyaçlarını bildiriyor ve kursiyerlerimizin iş bulmasına aracılık ediyoruz. Bundan da memnun oluyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından son kursu tamamlayan 30 kişiye, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu tarafından sertifika verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Usta Cankurtaran Mezitli Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title