Haberler

Mezitli Kaymakamlığı 10 Çiftin Resmi Nikahını Yaptırdı

Abone Ol

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) desteği ile İlçe Nüfus Müdürlüğü, ilçede bulanan ve bugüne kadar resmi nikah yaptıramayan 10 çiftin resmi nikahını yaptırdı.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) desteği ile İlçe Nüfus Müdürlüğü, ilçede bulanan ve bugüne kadar resmi nikah yaptıramayan 10 çiftin resmi nikahını yaptırdı.

İlçeye bağlı Tece Hürriyet Mahallesi'nde ikamet eden 10 çift için Kaymakamlık, bir restoranda mini bir düğün düzenleyerek çiftlerin evlilik cüzdanlarını teslim etti. Düğüne, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ve eşi Sema Kıcıroğlu, SYDV Müdürü Kamuran Zengin, İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Erişen, ilçe protokolü ve 10 çift ile aileleri katıldı.

Düğünde konuşan Kaymakam Kıcıroğlu, resmi nikahın önemli olduğunu ifade ederek, "Resmi nikah özellikle kadının haklarının korunması açısından önemlidir. 2008 yılında ilçe kurulduğundan itibaren Mezitli'de resmi nikaha özel önem vermeye başladık. Mezitli SYDV'ye yardım için müracaat eden kişilerde ilk önce kişinin sosyal güvencesi olmaması ve fakir-fukara olmasının yanında resmi nikahının olup olmadığına da baktık ve bakıyoruz. Yardımları da ona göre değerlendiriyoruz. Yeşil kart verdiğimiz zamanlarda da yine evli olanların resmi nikahı olup olmadığına bakıyorduk. Bazı kesimlerde dini nikah adıyla beraberlikler yaygın" dedi.

Resmi nikah olmadan yaşamanın kadının en temel ekonomik ve sosyal haklarından vazgeçmesi anlamına geldiğini belirten Kıcıroğlu, "Bugün 2012 yılı içinde resmi nikah işlemlerini yaptığımız çiftlerden 10'u ile beraberiz. Aslında yıl içinde resmi nikah yaptığımız çift sayısı 15. Ancak resmi işlem harçlarını Vakıf olarak ödediğimiz 10 çift ile beraberiz. Resmi nikah işlemlerini bitirdiğimiz bu 10 çiftin kayıt yapılmamış 12 çocuğuna kayıt yapıp nüfus cüzdanı verdik" diye konuştu.

Bu programın amacının resmi nikahı kamuoyuna duyurmak olduğunun altını çizen Kıcıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekonomik yoksunluk gibi sebeplerle resmi nikahtan kaçınan insanlara resmi nikahın bedava olduğunu bildirmektir. Özellikle ekonomik gelir bakımından alt gelir gruplarına dahil olan kesimlerde resmi nikaha karşı uzak durma, işlem harçlarından şikayet etme ve parasızlığı bahane gösterme alışkanlığı mevcut. Bahsettiğimiz kesimlerde resmi nikahı yaygınlaştırmak için 10 çifte küçük bir düğün de yaparak evlilik cüzdanlarını vermek istedik ki, böylece genç nesilde resmi nikah bilinci oluşsun. Genç çiftleri cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. İnşallah bu nikah mahallenizde ve diğer insanlarımız arasında kopmaz bir bağ oluşmasına vesile olur. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Tece Hürriyet Mahallesi sakinleri de Kaymakam Kıcıroğlu'na teşekkür ederek, ayrıca mahallerinde erkek çocuklar için sünnet şöleni yapılmasını talep ettiler.

Kıcıroğlu da okullar tatile girerken bu talebi yerine getirebileceklerini, mahalle muhtarının kendileri ile Mayıs ayında irtibat kurmasını ve teklifi o zaman yapmalarını istedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Kıcıroğlu, 10 genç çifte evlilik cüzdanlarını teslim etti. Kıcıroğlu ayrıca gençlere günün hatırası ve düğün hediyesi olarak birer çeyrek altın da hediye etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mezitli Kaymakamlığı Kamil Kıcıroğlu Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title