Milli İttifak Adaylarından Darende Çıkarması
Milli İttifakın Milletvekili adayları Darende ilçesine çıkarma yaptı.
Milli İttifakın Milletvekili adayları Darende ilçesine çıkarma yaptı. Vatandaşlarla tek tek görüşen adaylara Darendelilerin ilgisi büyüktü.
Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk, BBP İl Başkanı İbrahim İşleyen, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe başkanları ile birlikte Darende İlçesine giden Milli İttifak'ın adayları ilk olarak Darende Osman Hulusi Efendi Hastanesi'ni ziyaret ederek burada tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Adaylar daha sonra beraberindekiler ile ilk olarak Darende Şoförler Odası'nı ziyaret ettiler.Milli İttifakın 1.Sıra milletvekili adayı Osman Cemali Marasalı, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin milletin kurtuluşu için oluşturduğu milli ittifak olarak bütün adaylar ile Darende ilçesine geldiklerini belirterek, "Darende'de Şoförler odasındayız. Ben sektörün içersindeki bir insan olarak arkadaşlarımızın sorunlarını gayet iyi biliyorum. Maalesef hem akaryakıt sektörü hem şoförler şu anda bu devletin ücretsiz vergi tahsilat memuru olarak çalışıyorlar. Bu arkadaşlar hem ihalelerde para kazanamıyor, hem mazotun zamlarına karşı bir koruma altında değiller, akaryakıt sektörü de şu anda istasyonlar can çekişiyor. Bu arkadaşlarla beraber tarım sektörü de hayvancılık sektörü de aynı şekilde. O sektörün en rahat dönemi hangi dönem sorusuna verdiği cevap şoförlerimiz de aynı 1996-1997 döneminde Allah rahmet eylesin Muhsin Yazıcıoğlu'nun dışarıdan verdiği destekle rahmetli Erbakan Hocamızın kurduğu Refah-Yol Hükümeti döneminde para kazandılar. O 11 aylık dönemin haricinde geçen 18 sene içerisinde bu arkadaşlarımız da maalesef para kazanamıyorlar" dedi.
Milli İttifak adaylarının ikinci durağı ise Darende Ziraat Odası oldu. Burada oda yönetimini ziyaret eden adaylar, çiftçilerin sorunları hakkında bilgiler aldılar. Oda başkanı Vedat Ali Kaya bu yıl yine kayısının dondan etkilendiğini belirterek "Darende ve Akçadağ'da kayısı yoksa Malatya'da kayısı yoktur demektir. Bu sene de kayısı geçen seneye göre daha az yandı. Yani yüzde 70'lerde olduğunu sanıyoruz. Tamamı dondan dolayı değil bazıları manolya hastalığından dolayı yanıklar oluştu bu yanıklardan dolayı yüksek kesimlerde çok ciddi hasarlar var" diye konuştu.
Milletvekili Adayı Osman Cemali Marasalı ise, tarımın ve çiftçinin sorunlarını yakıdan bilen biri olduğunu belirterek, "Maalesef bugün tarımın, hayvancılığın geldiği noktayı sadece bu hükümete bağlayamayız. İşin aslı milletin tamamıyla beraber tarım ve hayvancılık sektörü de maalesef 28 Şubat mağduru olmuştur. Sebebi hepinizin malumu Rahmetli Erbakan Hoca hep söylüyoruz her kesimi memnun ettiği gibi tarım sektörünü de hayvancılık sektörünü de memnun etmişti, 3.5 liralık şeker pancarcına 11 liralık fiyat vermişti. Yine kayısı üreticisinin o dönemde yüzü gülmüştü sübvansiyonellerle, desteklerle şu anda çiftçi kesimin ayakta tutuyoruz bir taraftan sübvanseler verip öbür taraftan gümrük vergilerini sıfırlayıp içerde çiftçimizi mağdur ediyoruz" diye konuştu.
Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk de milli ittifak adayları ile birlikte Darende'de sivil toplum örgütleri ve esnafları ziyaret ettiklerini dile getirerek "Cenabı Allah Malatya'ya bir lütuf olarak kayısıyı vermiş. Dünya kuru kayısısının yüzde 80'nini Malatya üretiyor ama geçen yıl ki yüzde 95 bu seneki yüzde 50 oranlarında ki afetler çiftçileri mağdur etmiştir. Geçen yıl TARSİM sigortası yaptırmayan hiçbir çiftçiye devletin bir kuruş dahi yardımı olmamıştır. Çiftçi geçen yıl ki borçlarını bu yıl ki kayısıyı ümit ederek ertelemiştir ama bu yıl ki kayısının da geldiği nokta en fazla yüzde elli olduğundan yine çiftçi perişan b,ve ne yapacağını bilmiyor hükümet ene fazla oyu Malatya'dan aldığı halde, Malatya'nın da tek geçim kaynağı kayısı olduğu halde derdine derman olmamış bu konuda herhangi bir çaba sarf etmemiş, hep öteleyerek günü kurtarma peşinden koşmuştur" dedi.
Adaylar daha sonra ilçe esnafını gezerek sorunlarını dinlediler. - MALATYA