Haberler

Minikler Elleriyle Martıları Besliyor

Abone Ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlayan 'Gönül Elçileri' projesi kapsamında 'Martıları Bayat Ekmeklerle Besleme' projesi geliştiren Mezitli Dr.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlayan 'Gönül Elçileri' projesi kapsamında 'Martıları Bayat Ekmeklerle Besleme' projesi geliştiren Mezitli Dr. Hakan Kundak İlkokulu öğrencileri, her gün evlerinden getirdikleri bayat ekmeklerle martıları besliyorlar.

Sabah öğretmenleri eşliğinde Mezitli Deresi'nin denize dökülen bölümünde bulunan demir köprüye gelen Mezitli Dr. Hakan Kundak İlkokulu öğrencileri, bayat ekmeklerle martıları besliyorlar. Yaklaşık bir aydır martıları besleyen öğrencilere bugün Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ve Okul Müdürü Tayfun Bozdağan da eşlik etti. Projeyle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Bozdoğan, uzun süredir martılar üzerine bir proje düşündüklerini ve en sonunda bu projeyi geliştirdiklerini söyledi. Bozdoğan, "Gönül Elçileri projesi kapsamında bizde martıları besleme kararı aldık. Her gün öğrencilerimizle gelip, elimizdeki bayat ekmekleri martılara atarak hem bayat ekmeklerimizin zayi olmasını engellemiş oluyoruz hem de martıları besleyerek onlara bir faydamız olmuş oluyor" dedi.

Kaymakam Kamil Kıcıroğlu ise, Gönül Elçileri projesine okulların destek olmasını kendilerinin istediğini vurgulayarak, "Mezitli'deki okullarımız değişik projelerle, değişik programlarla bu yardımlaşmada hizmet ilkesi ile hareket eden projeye destek olmaya çalıştılar. Bu okulumuz da bir süreden belli Mezitli Deresi'nin denize boşalan yerinde bulunan bu köprüde 'Martıları Bayat Ekmeklerle Besleme' projesi kapsamında her gün sabah saatlerinde değişik sınıflardan öğrenciler buraya gelip martıları ekmekle beslemekteler" diye konuştu.

Projenin iki yönlü faydası olduğunu belirten Kıcıroğlu, "Birincisi ekmek israfını önlemek ve bayat ekmeklerin de kullanımını sağlamak. İkincisi ise hayvanları beslemek, hayvanlarla dost olmak, çevre ile dost olmak, çocuklarda hayvan sevgisini, çevre bilincini geliştirmektir. Gönül Elçileri projesi sadece insanlara bildiğimiz anlamda hizmet etmek değil, aynı zamanda böyle doğaya, çevreye ve hayvanlara da hizmet etmek şeklinde anlaşılırsa belki amacına daha kolay, daha hızlı bir şekilde ulaşır. Osmanlı Devleti'nin kuşları besleyen vakıflar kurduğunu, hayvanlara hizmet eden vakıflar kurduğunu ve bir takım hayvanlara eziyet eden, fazla yük yükleyen insanlara, çiftçilere ceza verdiğini düşünürsek bizim medeniyetimizde de, tarihimizde de hayvanlarla her zaman iyi geçinme, onlara bakma, besleme anlayışı hakim olmuştur. Bu anlayışı bu okulumuz bir anlamda martıları besleyerek canlandırmıştır. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Minik öğrenciler ise, martıların da bir canlı olduğuna vurgu yaparak, "Onların da aç kalmamalarını istiyoruz. Bütün hayvanları seviyoruz. Onlara yiyecek veriyoruz. Aç kalmamaları için ekmekler atıyoruz. Hem ekmekten tasarruf yapıyoruz hem hayvanlarımızı besliyoruz" ifadelerini kullandılar. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Kamil Kıcıroğlu Emine Erdoğan Mezitli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title