Haberler

Mısır ve Suriye'deki Katliamlara Tepkiler

Abone Ol

MHP Grup Başkanvekili Şandır: "Kimyasal silah kullandırılması asla kabul edilemez, bir insanlık suçudur" "Sayın Başbakanın ağlaması çok insani bir davranış. Bir genç şehit olmuştur, bu şehidin arkasından babasının yazdığı duygusal mektubun okunması herkesi duygulandırır"

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Suriye'deki olaylara ilişkin, "Kimyasal silah kullandırılması asla kabul edilemez, bir insanlık suçudur" dedi.

Şandır, beraberindeki MHP İlçe Başkanı Özer Özel ile Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'i ziyaret etti.

Şandır, burada gazetecilerin sorusu üzerine, MHP olarak Suriye'de ve Mısır'da yaşanan acı olayları ibretle izlediklerini söyledi.

İnsanların öldürülmesini ve özellikle çocukların öldürülmesini şiddetle kınadıklarını ifade eden Şandır, "Kimyasal silah kullandırılması asla kabul edilemez, bir insanlık suçudur. Birleşmiş Milletler'in, Avrupa Birliği kurumlarının bu konuyla ilgili gereken incelemeyi yapması ve insanlık suçu olan bu olaya karşı bir tepki ortaya koyabilmeleri gerekir" diye konuştu.

Şandır, Başbakan Erdoğan'ın, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed el-Bilteci'nin, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde keskin nişancılar tarafından öldürülen kızı Esma'ya yazdığı mektubu dinlediği sırada gözyaşına hakim olamamasının hatırlatılmasi üzerine şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanın ağlaması çok insani bir davranış. Bir genç çocuk şehit olmuştur, bu şehidin arkasından babasının yazdığı duygusal mektubun okunması herkesi duygulandırır. Ama bu siyasi bir şova dönüştürülmemeli. Bazı televizyonlar bunu sürekli yayında tutarak bunun üzerinden başbakanın propagandasını yapmaya çalışıyor, milleti aldatmaya çalışıyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Ama Mısır'da ve Suriye'de yaşanan Müslüman kırımını da şiddetle kınıyoruz. ABD, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ülkelerinin, bu Müslüman kırımı karşısında, bu ağır insan hakları ihlali karşısında sessiz kalmalarını anlamak mümkün değil. Onları da gereken insanlık tavrını ortaya koymaya davet ediyoruz." - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği İsmail Bayram Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title