Haberler

Miss Buzağı Yarışması

Abone Ol

Hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla düzenlenen buzağı yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde bu yıl 7'incisi gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla düzenlenen buzağı yarışması renkli görüntülere sahne oldu. İlçedeki Bıdık Çayırı'nda oluşturulan festival alanında büyükbaş hayvanların katılımı ile gerçekleştirilen yarışma 4 farklı kategoride gerçekleştirildi.

Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden oluşan jüri üyelerinin karşısına çıkan buzağılar, ırklarının özelliklerini taşıma başta olmak üzere, bacak ve kafa yapısı, kıl örtüsü, deri elastikiyeti gibi birçok alanda değerlendirildi. Devrekanili çiftçilerin yetiştirdiği Simmentifal, Montofon, Holstein buzağılar ve damızlık düveler jüri karşısında dereceye girebilmek için yarıştı.

Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, Ak Parti Milletvekili Mustafa Gülşen, Tarım Müdürü İhsan Emiralioğlu başta olmak üzere Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu ve Kaymakam Hakkı Başhan ile çok sayıda kişinin katıldığı yarışma saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. İlçedeki tarım varlığı ve potansiyeli üzerine yapılan protokol konuşmalarının ardından Devrekani Yunus Emre İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi gösterisi beğeniyle izledi. Yarışma öncesi buzağıların konuşmacılara zor anlar yaşatması dikkat çekti.

Jüri üyelerinin yaklaşık bir saat süren değerlendirmesi sonrasında Simmental cinsi yarışmada Şenlik Köyü'nden Muammer Er birinci olurken, Kınık Köyü'nden Ulvi Say ikinci Kurtşeh Mahallesi'nden Ahmet Er'in yetiştirdiği buzağı üçüncü oldu. Montofon cinsinde Laçin Köyü'nden Satı Ahmet Küçüksipahi birinci, aynı köyden Ahmet Altıkulaç ikinci, Kurtşeh Mahallesi'nden Murat Mırısoğlu üçüncü oldu.

Holstein cinsinden ise Bındıldayık Köyü'nden Yusuf Temel birinci, Bozluca Köyü'nden Metin Aliustaoğlu ikinci ve Şenlik Köyü'nden Muammer Er üçüncü oldu. Festival kapsamında yapılan damızlık düve yarışmasında ise Ulamış Köyü'nden Necati Yaman birinci, Akçapınar Köyü'nden Ayhan Karakethüda ikinci ve Kurtşeyh Mahallesi'nden Ahmet Er üçüncü oldu. Yarışmalarda dere ceye giren büyükbaş hayvanların sahiplerine, sertifika ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title