Mobing Erzurum Temsilciliğinden Baro Başkanı Faruk Terzioğlu'na Ziyaret
Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan ve yönetim kurulu üyeleri Baro Başkanı Faruk Terzioğlu'nu ziyaret etti.
Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan ve yönetim kurulu üyeleri Baro Başkanı Faruk Terzioğlu'nu ziyaret etti.
Kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerine devam eden Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu'nu makamında ziyaret etti. Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, ziyaret sırasında 2010 yılında Ankara merkezli olarak kurulan derneğin Erzurum'da temsilciliğinin açıldığını ve ciddi projelere adım attıklarını belirtti.
Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, Bora Başkanı Faruk Terzioğlun'dan mobbingle alakalı hukuksal davalarda Erzurum Barosunun yanlarında olmasını istedi. Alcan, "Mobbing mücadele derneğini gönüllük esastır. Derneğimizin siyasi bir yanı bulunmazken mağdur, mazlum, dışlanmış, horlanmış, hakkı yenilmiş ve mobbinge maruz kalarak taciz edilmiş insanların feryadını duyup koşan psikolojik ve hukuki destek sağlayarak çalışanlara yardımcı olan aynı zamanda mobbing ile ilgili araştırma ve farkındalık eğitimi veren bir derneğiz. Hedeflerimiz arasında 'Mobbing Farkındalık' eğitimine ağırlık vereceğiz ve bu konuda bir çok projemiz ve etkinliklerimiz olacak." dedi.
Son zamanlarda aşağıdan yukarı doğru mobbing yapıldığının altını çizen Alcan, "Mobbing üsten alta yapılıyor diye biliyoruz ama son zamanlarda Türkiye'de yüzde 7 oranında aşağıdan yukarıya doğru mobbing uygulanıyor. Mobbing uygulayan şahısta kişilik zafiyeti olabilir ya da konusuna iyi hakim olmayabilir veya da zamanında kendisi de başkaları tarafından baskı görmüş olabilir. Mobbing bir moda ve entellektüel değildir." diye konuştu.
Kısa süre içerisinde kendilerine çok sayıda mağdurun başvurduğunu belirten Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, çalışmaların plan ve proje dahilinde düzenli olarak devam edeceğini bildirdi. Derneğin projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi alan Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Erzurum Barosu olarak her türlü mobbingle alakalı hukusal davalarda yanlarında olacaklarını ve mekanlarını, iletişim ağlarını gerektiğinde mobbing derneği ile paylaşabileceğini söyledi. Ceza Kanunundaki alınan kararla zinanın suç olması kaldırılmasından sonra kadın ölümlerinin azaldığını belirten Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, "Ailedeki kadının rahat yaşaması, boşanmış olması bizim toplumumuzda yanlış anlaşılıyor ve bu yüzden kadına şiddet ve mobbing uygulanıyor. Aile her şeyde çok önemlidir. Aile çocuğu ile ilgilenmediği zaman çocuk ilgiyi dışarıda arayacak ve dışarıdan bir kişi ilgilendiğinde de burada akran zorbalığı ortaya çıkarak işte şuraya gel buraya gel gibi isteklerde bulunması sonucunda kötü alışkanlıklar meydana gelecek. Bende zamanında bir mobbing uygulamıştım. Daha önce yanımda çalışan bir kişinin davranışlarından memnun olmadığım için o kişinin eşi de bizimle çalışıyordu. Hareketlerinden memnun olmadığım kişinin başına eşini müdür yaptım ve o kişi dayanmayarak işten kendiliğinden istifa etti. Erzurum'da çalışmalarına devam eden mobbing derneğinin her türlü çalışmasında elimden gelen yardımı yapmaya hazırım" dedi.
Öte yandan Faruk Terzioğlu, Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliğine Baro'da bir birim odası olacağının sözünü verdi.
Ziyaretin sonunda Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan ve Başkan Yardımcısı Av. Ufuk Dikbaş, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu'na mobbing ile mücadele derneğinin rozetini ve Genel Başkan Hüseyin Gün'ün kaleminden olan 'Çalışma Ortamında Psikolojik Taciz' isimli kitabı hediye ettiler. - ERZURUM