Haberler

Mudanya Mütarekesi'nin 85. Yıldönümü Kutlandı

Abone Ol

Mudanya Mütarekesi'nin 85. Yıldönümü Kutlamaları, İlçede Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

Mudanya Mütarekesi'nin 85. yıldönümü kutlamaları, ilçede çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mudanya Mütarekesinin 85. yıldönümü kutlamaları İskele Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Günün önemini anlatan konuşmaların ardından söz alan Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar, “Soylu bir direnişin sonunda kendisine zorla kabul ettirilmek istenen Sevr Antlaşmasını, tarihin derinliklerine atan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temel taşı olan Mudanya Mütarekesi’nin 85. yıldönümü kutlamalarının sevinci içerisindeyiz. O coşku, o heyecan şimdi her yıl Mudanya’da 11 Ekim’de tekrar tekrar siz değerli konukların katılımıyla yaşanıyor. Bu duygularla bundan sonra kutlayacağımız yıl dönümlerine birlik ve beraberlik içinde hazırlanmamız ve onun için çalışmalara başlamamız gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Büyük Taarruzun zaferle sonuçlanmasından sonra diplomasi alanında da büyük bir zafer kazanıldığını söyleyen Vali Yardımcısı Kamil Başar, "Mudanya’da dönemin Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa’nın temsil ettiği Türk Ulusunun onurlu mücadelesini, bu tarihte ihtilaf devletleri Fransa, İngiltere ve İtalya’ya karşı başarıyla vermiş ve savaş galibiyetimizle sona ermişti. 11 Ekim 1922 yılında Mudanya Mütarekesi burada imzalanmıştır. Milletimiz ilelebet payidar kalacaktır. Ne mutlu Türküm diyene" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra tören alanında şiirler okundu. Kutlamalar, folklor ve Bursa Mehter Takımı ile Kılıç Kalkan ekibinin gösterilerinin ardından tören geçişiyle sona erdi. Mütareke Müzesi, konuk milletvekilleri ve misafirler tarafından gezildi. Kutlamalara AK Parti Milletvekilleri Canan Candemirçelik, Ali Kul, CHP Milletvekilleri Kemal Demirel ve Abdullah Özer, Uuludağ Üniversitesi Mudanya Güzel Sanatlar Akademisi Dekanı Fügen Berkay, Kaymakam Ali Çınar, Belediye Başkanı Erol Demirhisar, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Yılmaz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

(OMR)

11.10.2007 13:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title