Haberler

Muğla'da "Seçim Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı" Yapıldı

Abone Ol

Muğla'da "Seçim Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Muğla'da "Seçim Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Muğla Valiliği Özer Türk Salonu'nda yapılan toplantının açılışında konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için seçim takviminin 1 Ocak'ta başladığını hatırlattı.

Güvençer, yaptıkları çalışmanın sadece rakamsal ifadelerle zaman, mekan, aday sayısı, siyası parti sayısı, sandık sayısı itibarıyla önemli olduğunu belirterek, "İlk adımını bugün attığımız süreci, bir demokrasi şenliğine dönüştürebilmek için çalışacağız. Seçimler sonunda yaşanan heyecanın toplumun tüm kesimlerinde paylaşılmasına, yeniden bazı konuların analiz edilmesine, hedefler konulmasına vesile de kılabiliriz" dedi.

Toplantıda Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Say, mevzuatla ilgili sunum yaptı.

Sunumda seçim ile ilgili genel esaslara değinen Say, miting alanları, yürüyüş güzergahları ve toplanma alanları, seçim büroları, hoparlörle propaganda, propaganda amaçlı yayın ve malzeme dağıtma, ilan ve reklam yerleri, afişlerin kaldırılması, sandık alanı ve çevresi, sandık alanında bulunabilecekler, sandık alanındaki yasaklar ve yapılamayacak faaliyetler ile seçim günü yapılamayacak faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Hakan Güvençer Yusuf Say Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title