Muradiye'de Sorunlar Yunusemre ile Çözülüyor
Yunusemre Belediyesi, Muradiye Mahallesinde çeşitli nedenlerle doğalgaz hattı olmayan bölgelere de yatırım gitmesi için önayak oldu.
Yunusemre Belediyesi, Muradiye Mahallesinde çeşitli nedenlerle doğalgaz hattı olmayan bölgelere de yatırım gitmesi için önayak oldu. Manisagaz yetkilileriyle birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Sorunları biliyor; üzerimize düşeni yapıyoruz. Meydan, doğalgaz ve yol çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayacağız" dedi.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Muradiye Mahallesinde Manisagaz'ın yürüttüğü doğalgaz hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemeye Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Fen İşleri Müdürü Mehmet Ata, Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan, Park ve Bahçeler Müdürü Fuat Balcı, Sosyal Konutlar Manisagaz Yapım İşletme Şefi Yasin Korkmaz, Mahalle Muhtarı Eyüp Aykıran ve büyükşehir yasası öncesi belde olan Muradiye'nin Belediye Eski Başkanları Münir Kibar ile Behçet Kurtoğlu katıldı.
Çalışmaları mahallelilere anlattı
İnceleme sonrası mahallelilerle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Çerçi, Muradiye'de çeşitli nedenlerle doğalgaz hattı gitmeyen bölgelerin de bu yatırımdan Yunusemre Belediyesi'nin girişimleriyle faydalanabileceğini söyledi. Bölgedeki doğalgaz çalışmaları dolayısıyla sıkıntılar yaşandığını, bu konuda vatandaştan sağduyulu olmalarını beklediklerini anlatan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, mahalleye yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi verdi.
"Muradiye'nin yolları yenilenecek, meydanı düzenlenecek"
Mehmet Çerçi açıklamasında, "Mahallede doğalgaz altyapısının olmadığı bölgeye bu yatırımı getirmek için epey uğraştık. 2 kez Ankara'da ilgili bakan yardımcısı ve bürokratlarla görüşmeler yaptım. Karayolları Bölge Müdürü ile çalışmanın yapılacağı yolları gezdik. Karayolları, yol aksına paralel kazı izni vermediğini, yolun karşıdan karşıya geçmeye izin verdiğini bize bildirdi. Buna rağmen yol iznini onlardan aldık. Yolun bakım ve tamirini de yapacağımızı taahhüt ettik. Yoldaki çalışmalar başladı. Niyetimiz, 2017 yılı bahar ayı itibariyle Çullu ve İstasyon Caddelerinin taşlarını yenilemek. Önceden beri altyapı çalışmaları yapılırken bayağı bir deforme olmuş. Şimdi de doğalgaz boruları döşeniyor. Yılların doğalgaz sorununu çözmüş olduk. 1 haftaya kadar altyapı çalışmaları tamamlanacak. Çalışmanın tamamlanmasının ardından yolun 3-4 aya kadar oturması bekleniyor. Baharda, Mayıs ayından itibaren güzel bir döşeme yapacağız. Bu çalışmayı da 1 ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. O esnada trafikte sıkıntı yaşanabilir. Bu konuda mahalle halkımızdan anlayış bekliyoruz. Muradiye'ye güzel bir yol yapacağız. 2 yılda Muradiye'de yaklaşık 50 bin metrekare alan döşedik. Keza sanayi bölgesi de öyle. Sanayi bölgesinde yağmur suyu kanalları yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Meydan projemiz için yoğun mesai harcıyoruz. Bu projeyi de bahar ayında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Güzel bir park ve yeşil alan yapıyoruz. Muradiye'nin merkezini düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Muradiye'de yaşanan su ve imar sorununa da dikkat çeken Başkan Çerçi, mahalle halkının mağduriyetine vurgu yaparak şunları söyledi: "Bir diğer konu mahallenin su sorunu. Zaman zaman Büyükşehir sorunu çözemediğini itiraf edip suçu bize atsa da sorunun büyüklüğünü herkes biliyor. Bu altyapı, yoğun nüfusa artık yetmiyor, kaldırmıyor. Bu durumu daha önce MASKİ'ye bildirdik, çözmesi gerekiyordu. Pek oralı olmadılar. Altyapı bu nüfusu kaldırmıyor. Dolayısıyla yüksek katlara su çıkmıyor. Bu sorun herhangi bir ilçe belediyesinin çözebileceği bir sorun değil. İlçe belediyelerinin bu konuda yetkisi ve sorumluluğu yok. Büyükşehir, 'Biz sorunu çözecektik, Yunusemre Belediyesi yer vermiyor diyor' Muradiye'de yer mi yok? 100 metre yerle Muradiye'nin su sorunu çözülecek mi? Sorunu çözmek için elini taşın altına koymaları gerekiyor. Suya zam yapmasını biliyorlar; Muradiye'nin suyu yok. İyi bir planlamayla bu sorun çözülebilir. Bütçeleri ve imkanları var. Altyapının yeniden ele alınması lazım. Bir diğer önemli konu da imar. 1/5000'lik planları hatasıyla sevabıyla yaparak Büyükşehir'e gönderdik. 13 ay oldu. Henüz bir hareket yok. Orada büyük sıkıntı var. Muradiye'nin imar planı konusunda bir adım atılmadı. Muradiye'nin sorununu çözmemiz lazım." - MANİSA