Haberler

Muratpaşa Belediye Meclisinde Avm Tartışması...

Abone Ol

Muratpaşa Belediyesi'nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Zaman zaman tartışmalara sahne olan meclis toplantısında Muratpaşa Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Süleyman Evcilmen "Atatürk kalksa sizi bu partiden kovar" diyen AK Parti Meclis Üyesi Cihan Bulut arasında tartışma yaşandı.Başkan Süleyman Evcilmen, Cihan Bulut'a "Sen bir daha Atatürk ismini ağzına alma" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Aralık Ayı Olağan Genel Meclis Toplantısı tartışmalara sahne oldu. Özellikle Muratpaşa Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Süleyman Evcilmen ile AK Parti Muratpaşa Meclis üyesi Cihan Bulut ve AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e haksız yere iskan verdiğini ileri sürenn AK Parti Muratpaşa Meclis Üyesi Cihan Bulut, kötü kokuların bir an önce kanun önünde temizlenmesini istediğini söyledi. Bulut, "Yapılan son iki mecliste topu taca attığınızı görüyorum. Ben son bir yıl içinde kötü kokular alıyorum sözümle verilmiş ruhsatları kastetmiştim. Sizin bu işe çok duyarlı davranacağınızı düşünmüştüm. Ama yanılmış olduğumu gelen cevapla görmüş oldum. Sizin haksız yere, iskan olmayan yere ruhsat verdiğiniz için şikayet ediyorum. Yüreğiniz varsa beni Cumhuriyet Savcılığına şikayet edin. Hangi ruhsatın hangi şartlarda nasıl verildiğini tek tek bilmeme rağmen, sizin de bilmenize rağmen bana dokunmayan yılan bin yaşasın dediğinizi duyuyorum. Kötü kokuların bir an önce kanun önünde temizlenmesini temenni ediyorum" dedi.

AVM'LERİN ALTINDA İMZAM YOK

AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan'ın AVM'ler ile ilgili soru önergesini hatırlatması üzerine Muratpaşa Belediye Başkani Süleyman Evcilmen, "Hiç niyetim olmamasına rağmen, Sayın Cihan Bulut ve Abdullah Işıkhan'ın çıkışından sonra kentin gündemini meşgul eden bir konuyu siz istediğiniz için ben de açıklamak zorundayım. Amacın benim üzerimden açıklama yapmaksa yapma top sektiriyorsun. Ben o topa vurur gol yaparım. Benim Konuksever AVM'ye karşı olduğumu söylemişsin. Evet karşıyım. Benim karşı olduğumu dünya alem biliyor, Ankara, Türkiye biliyor. AVM'ye karşı ama Muratpaşa sınırları içinde 5 tane AVM'ye, Evcilmen onay verdi diyorsun. Nereden çıkarıyorsun bunu. Sen 9.5 yıldır benim yanımda siyaset yapıyorsun. İktidar partisinin ilçe başkanısın, araştırmadan, bilgi sahibi olmadan bu açıklamaları nasıl yapıyorsun anlamıyorum. Şimdi 5 noktadan bahsediyorsun. Karşı çıktığım AVM 150 bin metrekare. Antalya'nın en büyük AVM'si 5M Migros, o da 30 bin metrekare. Benim karşı çıktığım 150 bin metrekare. Ben AVM'ye karşı çıkıyorum, Bütün kent benim arkamda, ATSO, AESOB, Esnaf Birlikleri, Kent Konseyi, Eşgüdüm Kurulu, kamuoyu, halk aynı çizgiye geldi. Ama sen maalesef 5 tane AVM'nin Muratpaşa sınırları içinde Evcilmen'in yaptığını söylüyorsun" diye konuştu.

REAL GERÇEĞİ

İddialara konu olan Real Alışveriş Merkezi'nin 28 Aralık 1997'de planlandığını belgeleyen Başkan Evcilmen, "Ben o zaman belediye başkanı değildim. Peki, sonrası ne olmuş. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel'in döneminde kat karşılığı Real inşa edilmiş. Altında kimin imzası var. Sayın Türel'in. Planlaması 1997'de yapılıyor. İnşaatını yapan ben değilim altında benim imzam yok" dedi. AKP Meclis Üyesi Cihan Bulut'un sorusu üzerine Başkan Evcilmen, 1997 yılının da Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil Hasan Subaşı ve Mehmet Manavoğlu dönemi olduğunu dile getirdi.

SHEMALL TÜREL DÖNEMİ

Shemall Alışveriş Merkezi'nin 14 Temmuz 2006 tarihinde Menderes Türel'in başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde planlandığını belgeleyen Başkan Evcilmen, "Aradan 3 ay geçiyor. Planlama Muratpaşa Belediyesi'ne geliyor. Sayın Işıkhan sen de burasın. Sayın Sarı'da burada. Sayın Doğanoğlu siz de buradasınız. Veysel Kolo'da burada. Muratpaşa Belediye Meclisi olarak bunu ret ediyoruz. Büyükşehir'e gidiyor. Büyükşehir itirazımı kabul etmiyor. Cihan Bulut'un komisyon üyesi olarak Shemall ile ilgili kabul imzası var" dedi.

TERRA CİTY VE SHEMALL BULUT İMZALI

Terra City'in planlama sürecini belgeleyen Başkan Evcilmen, "06.03 2008 ile 14.01.2008 arada 2 ay var. Ocak ayının 14'ünde Büyükşehir Belediyesi burayı Merkezi Gelişim Aksı olarak planlıyor. Ben planlamıyorum. Kim belediye başkanı? Sayın Türel. Komisyon üyesi olarak imzaların sahipleri kim? Ben miyim? Sayın Bulut 14.12.2006 tarihinde benim komisyon üyemin 'Ret' kararına rağmen senin 'Evet' imzan var. Shemall'a sen imza atmışsın. Terra City'de imzam yok mu diyorsun? İşte imzan burada" diyerek belgeleri gösterdi.

KENTE ÇİVİ ÇAKANI SIRTIMDA TAŞIRIM

Beyaz Dünya'nın 19.07.1996 yılında ticaret taralı planlandığının ve yine kendisinin o dönem belediye başkanı olmadığının altını çizen Başkan Evcilmen, Muratpaşa Belediyesi Hizmet Binası'nın da kat karşılığı planlaması ile 14.05.1998 tarihinde konut alanından ticaret alanına dönüştürüldüğünün altını çizdi. Belgelerle iddialara yanıt veren Başkan Evcilmen, "Ben bu tarihleri bu belgelerden çıkarıyorum. Neden çalışıyorum. Düşünen insanın işi zordur Sayın Işıkhan. Düşünün, zoru seçin, kolayı değil. Ben bu kente her kim bir çivi çakıyorsa sırtımda taşırım. Ama her kim ki çivi çakanın önünü kesmeye çalışıyorsa karşısında dururum" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in konuşmasının ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Cihan Bulut, "Memleketteki kaçak yerlere bakın. Özellikle de AVM'lere. Ben zamanında evet oyu demiş olabilirim. Ben arkadaşlarıma güveniyorum. Bugün Medicalpark hastanesine evet derim. İki kelimeyle bu iş olmaz. Takke düştü kel göründü. Eski Lara caddesindeki ruhsatları iptal etsenize. Hayatın gerçekleri bunlar. Atatürk kalksa sizi bu partiden kovar" dedi.

Bu sözlerin ardından salonda ufak çaplı bir tartışma yaşandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Cihan Bulut'a "Sen bir daha Atatürk'ün adını ağzına alma. Alamazsın" dedi. AK Parti Meclis Üyesi Cihan Bulut ise, "Bir tane de oğlum olsa adını Atatürk koyacağım" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Evcilmen Cihan Bulut Muratpaşa Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title