Haberler

Muratpaşa, Çin'in Guilin Kentiyle Kardeşliğe İmza Attı

Abone Ol

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ile Çin’in Guilin şehri Belediye Başkanı Zhao Leqin arasında "Kardeş Kent Protokolü" imzalandı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ile Çin'in Guilin şehri Belediye Başkanı Zhao Leqin arasında "Kardeş Kent Protokolü" imzalandı.

Evcilmen, Muratpaşa Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, Guilin şehriyle kardeş kent çalışmalarının ilk olarak 2011 yılında Muratpaşa Belediyesi evsahipliğinde gerçekleşen 12. Doğa ve Halk Sporları Olimpiyatları'nda gündeme geldiğini söyledi. İki şehir arasındaki ilişkiyi ileriye dönük kültürel, turistik, sosyal ve farklı sportif özellikleri içine alan bir birliktelik düzeyine çıkarmak istediklerini anlatan Evcilmen, bu doğrultuda Guilin kenti arasındaki kardeşlik protokolünü yenilediklerini ifade etti.

Evcilmen, atılan imzaların iki kente güzellikler getirmesini temenni etti.

Zhao Leqin ise iki şehrin birbirine uzak olmasına rağmen çok yakın ilişkiler içinde olduğunu kaydetti. Muratpaşa Belediyesi'ne yaptığı ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Leqin, "Umarım imzalamakta olduğumuz bu protokol iki ülkeye, iki ülkenin vatandaşlarına mutluluklar ve iyilikler getirir. Kardeşlik dostluk ilişkilerimizin daha da derinleşmesine yardımcı olur" diye konuştu.

İmza törenine Türk vatandaşı Serdar Dinçer ile evli olan Çinli Ceci Dinçer de özel konuk olarak katıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Süleyman Evcilmen Serdar Dinçer Muratpaşa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title