Haberler

Muş'a Tekstil Kent ve Çağrı Merkezi

Abone Ol

Muş Valisi Seddar Yavuz, genç nüfusa gelecek vaat etmek için yeni yatırımların hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, kentteki iş ve istihdam olanaklarının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, genç nüfusa gelecek vaat etmek için yeni yatırımların hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, kentteki iş ve istihdam olanaklarının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Muş'ta ekonomik alanda yapılması gereken yatırımlarla ilgili olarak makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, tekstil kent ve çağrı merkezi çalışmaları ile ilgili olarak önemli mesafe kat edildiğini söyledi. Muş'ta devlet yatırımı noktasında çok ciddi bir açığın olmadığını, ancak özel sektör yatırımlarının Muş için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Yavuz, "Muş'un geleceğini çok parlak görüyorum. Tabi bunu sadece valinin veya milletvekilinin yapacağı bir iş olarak görmemeliyiz. Başta STK'lar, basın ve medyanın desteği olmalı. Yani bu şehirde yaşayan 412 bin kişinin desteği, çabası ve gayreti ile olabilecek bir iştir bu. Muş milliyetçiliğinde birleşerek, daha yaşanabilir bir Muş nasıl oluşur diye kendilerine dert edinmeleri ile Muş'u kalkındırıp geliştirebiliriz. Eğer bu noktada işbirliğimizi ve ortak aklı kullanabilirsek, harekete geçirebilirsek bu şehir özellikle Doğu Anadolu da önemli bir merkez haline gelebilir" dedi.

"TEKSTİL KENT KURULACAK"

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul edilen ve valilik tarafından eş finansmanı sağlanan tekstil kentin hayata geçmesi için projelerin hazırlandığını kaydeden Yavuz, "Yakın zamanda tekstil kent projesini hayata geçiriyoruz. Bunu yapınca özellikle fason çalışan firmaların emek yoğun bir sektör olması vesilesi ile burada ciddi bir faaliyet göstereceğine inanıyoruz. İlimizdeki işsizliğe çözüm bulunması noktasında tekstil kent projesini çok önemsiyoruz. Tekstil bu kentte önemli faydalar sağlayacaktır. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. İş gücü sorunumuz yok. Emek yoğun sektörleri bu bölgeye çekme noktasında çaba sarf etmeliyiz" diye konuştu.

"BU ŞEHRİ SADECE TARIMA MAHKUM EDEMEYİZ"

Tarım ve hayvancılığın tek başına Muş'a yetmeyeceğini ifade eden Yavuz, Muş'ta sanayinin gelişmesinin farz olduğunu kaydederek, "İstanbul ve çevresinde tekstil çok kazançlı olmaktan çıkmıştır. O sebeple bu sektörün daha verimli ve karlı bölgelere doğru kaydırılması gerekiyor. Altıncı bölge teşvikleri önemli bir konu. Hükümetimizin fabrika yapıp teslim etme gibi bir çalışması da var. Dolayısı ile bizim önümüze bakarken iş ve istihdam konusunu önemli bir noktaya koymamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"ÇAĞRI MERKEZİ İÇİN GİRİŞİMLER SÜRÜYOR"

Muş'ta genç nüfusun istihdamı açısından önemsedikleri ikinci bir konunun ise çağrı merkezi olduğunu kaydeden Yavuz, "Çağrı merkezi konusunda önemli bir mesafe kat ettik. Şu anda yer tespit ve yer arama çalışmalarımız devam ediyor. En az 300 kişinin çalışacağı bir istihdam alanı için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Gençlerimizin istihdamı açısından bu projeyi çok önemsiyoruz. Biz bu tür istihdama yönelik projeler üzerinde çalışmaktayız" ifadelerine yer verdi.

"OSB'NİN GELİŞİMİNE YÖNELİK ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

Organize sanayi bölgesinin ciddi sorunları olduğunu ve bu sorunların çözümü için gerekenin yapılacağının altını çizen Yavuz, "OSB'deki iş adamlarımızla bir kaç kez bir araya geldik. Daha önceden yapılan, ancak sonradan bozularak kullanılmayan bir takım şeyler var. İlk olarak bunları temin ettik. OSB'yi önemsiyoruz ve burayı daha iyi bir hale getireceğiz. Ayrıca DAKA dahil olmak üzere OSB'nin gelişimine yönelik çalışmalar yürütüyoruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title