Haberler

Muş'ta Köylere 7 Milyon Harcama Yapılacak

Abone Ol

Muş Vali Yardımcısı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) Başkanı Çetin Kılınç, bu yıl birliğin 7 milyon TL bütçesi olduğunu ve bu tutarın 2 milyon TL'sinin merkez köylere harcanacağını kaydetti.

Muş Vali Yardımcısı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) Başkanı Çetin Kılınç, bu yıl birliğin 7 milyon TL bütçesi olduğunu ve bu tutarın 2 milyon TL'sinin merkez köylere harcanacağını kaydetti.

Köylere Hizmet Götürme Birliği, Muş'ta köylerin eksiklerini gidermeye devam ediyor. Yol, su, kanalizasyon, köprü, menfez, cami, okul ihtiyaçları ve taziye evi gibi durumlarda köylere hizmet veren birlik, bu yıl il geneli 7 milyon TL tutarında harcama yapacak. Bunun haricinde İl Özel İdaresi tarafından programa alınan ve KHGB'ye gönderilen çalışmalarda yine birlik tarafından gerçekleştirilecek. Muş'ta geçmiş yıllara nazaran köylerin çok fazla sıkıntısı olmadığını vurgulayan KHGB Başkanı ve Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, köylerin bölgelere göre farklı ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti. Kılınç, "Hayat değiştikçe insanların isteği de buna bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Biz bu anlamda bakarsak köylerin farklı istekleri oluyor. Ancak birlik olarak ihtiyaca göre hareket ediyoruz. Köylerimizin tamamının ihtiyacını gidermek için planlı bir şekilde çalışıyoruz. Bunları yaparken de bütçemizi dikkate alıyoruz" dedi.

Özellikle dağlık alanda bulunan köylerde eksiklerin daha fazla olduğuna dikkat çeken Kılıç, "Coğrafi yapı olarak daha sıkıntılı bölgede olan köylerimizde eksikler daha fazla olur. Bizde bu tür eksiklikleri göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. Şu anda yolunda sıkıntı olan köy sayımız yoktur. Tabi bütçemizi göz önünde bulundurursak çok kaliteli olmamakla birlikte hemen hemen bütün köy yollarımız asfalt veya stabilizedir" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title