Haberler

Muş'ta Protokol Kuralları Eğitimi Başladı

Abone Ol

Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul edilen proje kapsamında kamu kurum amirlerine ve personellerine ‘İnsan Kaynaklarını Geliştirilmesine Yönelik Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları Eğitimleri’ verilmeye başlandı.

Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul edilen proje kapsamında kamu kurum amirlerine ve personellerine 'İnsan Kaynaklarını Geliştirilmesine Yönelik Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları Eğitimleri' verilmeye başlandı.

Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi'nce hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen 'İnsan Kaynaklarını Geliştirilmesine Yönelik Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları Eğitimi Projesi' kapsamında kamu kurum amirlerine ve personellere 5 gün boyunca eğitim verilecek. Valilik Toplantı Salonu'nda verilen eğitime Muş Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Proje Koordinasyon Merkezi Müdürü Bülent Solmaz, kamu kurum amirleri ve kurum personelleri katıldı. Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi İl Koordinatörü Bülent Solmaz, eğitimin önemine değinerek, "İlimizin nüfusundaki artışı ve kamu kurum kuruluşlarındaki yetki ve değişimlerle beraber normalinde önceden tek elde yürütülen protokol işlemleri artık kurumsal bazda büyük bir önem kazandı. Valilik bürolarının kuruluş ve yönergesine göre protokol iş ve işlemleri il özel kalem müdürlüğü tarafınca yürütülmektedir. Her özel günün kendine ait bir yönetmenliği ve yönergesi var. Kurumlar arasında işbirliği sağlanmak için böyle bir proje gerçekleştirildi. Bu projedeki temel amacımız, zaman ve insan kaynağını daha iyi kullanmak. İş ve işlemlerin daha düzgün ve statik bir şekilde işlerin kazanılmasını amaçlamıştık" dedi.

Kaymakamlık sürecinde TRT ve Dışişleri Bakanlığı'ndan uzmanlar eşliğinde eğitimler aldıklarını belirten Muş Vali Yardımcısı Zeliha Uyan ise, "Bu eğitimin faydalı geçeceğini düşünüyoruz. Bizim iş hayatımızdaki işler tamamen profesyonel. Herkesin temsil ettiği bir makam var, yer var. Ona göre ilişkilerimiz belirleniyor, ona göre kurallarımız var" dedi.

Eğitimlerin verimli ve güzel geçmesi temennisinde bulunan Uyan, "Bundan sonra da gerek törenlerde gerek resmi davetlerde gerek günlük iş hayatlarımızda daha verimli olmasını düşünüyoruz. Biraz sıkıcı olabilir ama bunu normal hayatımızda uyguladığımızda gayet kolay, gayet bütüncü işlerimizi kolaylaştıran, ilişkilerimizi belli bir seviyede tutan bir kurallar bütünü, bunları da hocamız verecek. Ben herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vizyon Kariyer Akademisi Kurum Müdürü Yeliz Ceyran, eğitim vermeye başladı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Solmaz Muş Valiliği Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title