Haberler

MÜSİAD'dan Kent ve Girişimcilik Paneli ve Sertifika Töreni

Güncelleme:
Abone Ol

MÜSİAD Van Şubesi tarafından 'Depremden Sonra Kent ve Girişimcilik' konulu bir panel düzenlendi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi tarafından 'Depremden Sonra Kent ve Girişimcilik' konulu bir panel düzenlendi. Panel sonrasında 'Girşimcilik' kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere ise sertifikaları törenle verildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ticaret Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Koray Milanlıoğlu tarafından 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun getirdiği yeni hükümler hakkında katılımcılara bilgiler sunması ile başlayan panel, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bölge Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas'ın deprem süreci ve sonrasında yapılan destekler adlı konuşmasıyla devam etti. KOSGEB olarak 2011 yılından bugüne 102 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı düzenlediklerini vurgulayan Arvas, "4 bin 509 kişiye sertifika verildi. Eğitim programlarımızdan mezun olan ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize ise aynı zamanda KOSGEB olarak yeni girişimci desteği verilmektedir. Yeni girişimci desteği kapsamında girişimcilerimize 30 bin TL tutarında geri ödemesiz hibe desteği sağlanırken, 70 bin TL tutarında ise makine teçhizat alımı için sıfır faizli, iki yıl ödemesiz kredi verilmektedir" dedi.

Panelde bir konuşma yapan Taşdemirler Un Fabrikası Van Yönetim Kurulu Başkanı Ali Taşdemir ise, deprem sürecinde sanayici olmanın farklı bir durum olduğunu belirterek, "Başkalarının ilimizi çok rahat terk edebildiği bir süreçte bizler hem kendi adımıza hem işletme adına hem de çalışanlar adına karar vermek zorundaydık. Doğrusu o an için çok da alternatifimiz yoktu. Hayatın birçok alanlında olduğu gibi sanayide de süreklilik esastır ve çok daha önemlidir" dedi.

Panelde kapanış konuşmasını yapan MÜSİAD Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Say da, Van'ın beş medeniyete beşiklik ettiğini ve kadim bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Deprem sürecinde suçlayan, öteleyen, bir an önce buradan kaçmak isteyen bir psikoloji içerisinde olduklarını dile getiren Say, "MÜSAİD olarak sadece parası olanların, zenginlerin ya da kast sisteminde olduğu gibi belirli bir yere varanların bir araya geldiği bir ticari örgüt değiliz. Gerçekten ahlaki değerleriyle erdemiyle sahip çıkmasıyla istihdamı öncelemesiyle öne çıkan bir kurumuz" dedi.

MÜSİAD'ın herhangi bir partinin, bir cemaatin, herhangi bir yapının ön veya arka bahçesi olmadığının altını çizen Say, "Gerektiğinde Kürt sorununa tavır koyan, gerektiğinde ekonomiye tavır koyan ve gerektiğinde hükümetin yaptıklarını takdirle karşılayan bir yapı haline gelmeye çalıştık. Bu duygu ve düşüncelerle sertifika alan tüm girişimcileri kutluyor, başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Panel, 'Girişimcilik' kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının protokol tarafından verilmesi ile son buldu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Say Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title