Haberler

Mustafa Pala: "Taksi İhalesi Olamaz, Söylediklerimizi Çarpıtıyorlar"

Abone Ol

Mustafa Pala: "Taksi ihalesi olamaz, söylediklerimizi çarpıtıyorlar" İZMİR – İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Pala, taksi plaka ihalesi istemediklerini söyledi.

Mustafa Pala: "Taksi ihalesi olamaz, söylediklerimizi çarpıtıyorlar"

İZMİR – İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Pala, taksi plaka ihalesi istemediklerini söyledi. Diğer adayın başkanlık yarışında proje yetersizliğinden dolayı söylediklerini çarpıttığını belirterek, "Taksi ihalesi olamaz, olursa buna önce ben karşı çıkarım. Esnaf üzerinde panik oluşturmaya çalışıyorlar. Biz esnafa zarar verme anlamında bizi çekmeye çalıştıkları kavganın içinde olmayacağız" dedi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Pala, İzmir'in nüfusunun 3 milyona yakın arttığını ancak taksici esnafının gelirinin aksine azaldığını açıkladı.

"İhale yapılmasını istemiyoruz, onlar çarpıtıyorlar"

İzmir genelinde en son taksi ihalesinin 26 yıl önce yapıldığını vurgulayan Pala, "Biz taksici esnafı olarak 26 yıldır aynı sayıda araç ile taksicilik yapıyoruz derken anlatmak istediğimiz asla ve asla taksi sayısının arttırılması değildir. Taksici esnafı dünyanın en riskli mesleğini yaparken karşılığında hak ettiği parayı kazanamamaktadır. Kesinlikle ihale yapılmasını istemiyoruz. Mevcut taksici esnafı olarak zaten para kazanamıyoruz. İhale yapmak değil düşünmeyi bile kimse hayal etmesin. Bizim esnafımız zekidir. Kendisini ilgilendiren haberlerin tamamını okuyarak kararını verir. İhale yapmakla ilgili herhangi bir açıklamamız da olmamıştır. Bizim kesinlikle ihaleyle ilgili bir düşüncemiz yok. Bir takım kişiler esnafımız üzerinde panik yaratarak, gündem değiştirmeye çalışıyor. Gerçeklerin üzeri bu iftiralarla ve yanlış yönlendirmelerle örtülemez" diye konuştu.

Esnaftan özel bir ricada bulunan Pala sözlerini şöyle sürdürdü; "Değerli meslektaşlarım lütfen size gösterilen belgeleri elinize alıp gerçek olup olmadıklarını kontrol edin. Sizinle ilgili haberlerin tamamını okuyun. Zaten haberin içeriğinde doğru bilgiler yazıyor. Geleceğimizin teminatı olan, çocuklarımıza miras bırakacağımız plakalarımız üzerinde Spekülasyon yaparak panik oluşturmalarına izin vermeyin. Bu kişilere itibar etmeyin. Biz ısrarla şunu diyoruz; 'Büyükşehirden bütün şehir olduk, nüfusumuz 2 milyondan 5 milyona çıktı, 3 milyon arttı. Ama biz aynı sayıdaki araçlarla 26 yıldır taksicilik yapıyoruz. Bizim gelirimiz azaldı, taksici esnafının geliri artmadı. Biz taksici esnafının gelirini artıracak çok acil projeler üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yönde çalışıyoruz. Projeler üretiyoruz".

"Taksi ihalesi olamaz, olursa buna önce ben karşı çıkarım"

Biz taksici esnafımızın kaybolan 26 yılına dikkat çekmeye çalıştık diyen Başkan Adayı Pala, "Esnafın gelirini artıracak bir proje üretilmiyor. Her biri esnafa maddi ve sosyal katkı sağlayacak şimdilik 34 projemiz var. Her geçen gün yeni projelerimiz ekleniyor. Bizimle kazanan esnaf olacaktır. Biz esnafa değil 26 yıl bir gününü bile kaybettirmeyeceğiz. Öte yandan İzmir'in coğrafi yapısı nedeniyle her semte raylı sistem döşenemiyor. İstanbul ve Ankara ile karşılaştırdığımızda, bugün İzmir'de sadece 3 raylı sistemimiz var. Eğer her semte raylı sistem döşenmiş olsa, esnaf evine ekmek götüremeyecek, yakıt parası bulamayacak. Esnafımızı ferahlatacak yeni projelerimiz var" diye konuştu.

"Hepimiz aynı gemideyiz"

Tüm taksici esnafı ile aynı haklara sahip olduğunu belirten Başkan Adayı Pala, "Hepimiz aynı gemideyiz. Eğer esnaf bir zarar görürse ben on zarar görürüm. Çünkü benim tüm ailem, akrabam ve yakın dostlarım taksicilik mesleğinden geçiniyor. Taksicilik bizim ek işimiz değil öz işimizdir. Dededen toruna devreden meslek grubundayız. Yeni bir taksi ihalesi asla ve asla istemiyorum. Bundan en çok zararı ben görürüm. Esnafımızın bugüne kadar bize duymuş olduğu güvene layık olacağımdan kimsenin bir şüphesi olmasın. Böyle bir ihale düşüncesi olması bile yanlış, buna önce ben karşı çıkarım. Ben yarın 4 yıl başkanlık yaptıktan sonra bana esnaf, 'Sen böyle bir hata yaptın gel bakalım' dediğinde, oy vermediğinde bizim ailemizin güvenle, 30 yıldan beri büyüttüğümüz şirketlerimi de risk etmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

"Bizi çekmek istedikleri kavganın içinde olmayacağız"

Diğer başkan adayının elinde kendine ait bir proje olmadığını söyleyen Pala, "Biz projelerimizle konuşuyoruz. Kimse ile kişisel bir meselemiz yok. Esnafın daha iyi hizmet alması için yola çıktık. Artık yoruldular, yıprandılar. Bir de projeleri yok ellerinde. 34 tane esnafın gelirini iyi derecede artıracak, ayrı ayrı faydası olan projelerimizi açıkladık. Seçim demokratik bir yarıştır. Biz daha iyi yapacağımızı söylüyoruz. Biz kesinlikle esnafa zarar verme anlamında onların bizi çekmek istedikleri kavganın içerisinde yer almayacağız. Esnafın yararına iyi bir yarış olsun. Takdir ve yetki esnafa ait. Biz esnafın vereceği kararlara kesinlikle saygı duyuyoruz. Esnaf kimin ne olduğunu biliyor. Biz projelerimizle konuşuyoruz, onlar da 12 yılda yaptıklarını, projelerini anlatsınlar. Bu işin mutfağından çekirdeğinden geliyoruz. Sorunları iyi biliyoruz. Çözümleri de iyi biliyoruz. 'Bu işi daha iyi yapacağız' diyoruz. İnşallah hak eden hak ettiğini bulacak. Esnaf diğer adayı tercih ederse, benim başkanımdır, başkanım olarak devam eder. Esnaf beni tercih ederse ben diğer adayın başkanı olurum"

"Esnafın kaybolan malları nerede?"

7 Ocak 2018 Pazar günü yapılacak İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Genel Kurulu öncesinde Başkan Adayı Pala satılan malların listesini açıkladı. Başkanlık yarışında olduğu mevcut oda yönetimine de sorular yönelten Mustafa Pala, şunları söyledi:

"Sayın Oda Başkanı, 12 yıl evvel seçildiğinde Çankaya'da kadın kollarımızın görev yaptığı bir dükkanımız sattı. Karşıyaka Çarşısı'ndaki Sinema Pasajı içinde evrak satış büromuz vardı, orası yine satıldı. Yenişehir'de bulunan benzin istasyonumuz satıldı. Bu konuda oda yönetimi tarafından yine esnafa yanlış bilgi veriliyor. Konak Belediyesi benzin istasyonunu İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odasına kiralamış durumda. Ancak yönetim benzin istasyonunu alt kiracı olarak üçüncü bir kişiye sattı. Benzin istasyonu için bir esnaf arkadaşımız bir buçuk trilyon lira teklif etti. Mevcut yönetim o esnafa vermemek için ek madde koyarak 'Senin tüzüğünde petrol işletmeciliği yok' demek suretiyle o esnaf arkadaşımızın teklifini geri çevirdi. Benzinliğin satışından elde edilen 550 bin TL nereye gitti? Yine 2014 seçimlerinden bir ay sonra Hatay Caddesi üzerinde İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odamıza ait lokalimiz vardı. Bu lokali kat karşılığı verdi, bize 4 daire düşmüştü. O dört daireden 1 trilyon değerinde olan bir daireyi 410 bin TL'ye sattılar. Bu alınan para nereye gitti? Bunu sormak istiyorum. 3 bin taksici esnafı var. Madem bu daire satılacaktı, neden esnafın malını esnafa hiç sormadan satıyorsunuz? Esnafın burada hakkı var, bunun vebali var. Belki esnafın biri almak isteyecekti. Esnafa sorulması gerekmez mi? Bir malı satarken malın sahibine sorulmaz mı? Burası da satıldı. Yine Sedat Başkan'ın kullandığı bir makam aracı vardı o da satıldı, Hüseyin Çağlayan Başkan'ın bindiği makam aracı vardı o da satıldı. Bayraklı Şaraphane yolu üzerinde 4 dönüm odamıza ait bir arazimiz vardı. Burayı da yüzde 37 ile kat karşılığı müteahhitte verdi. Henüz esnafın bu anlaşmadan haberi yok. Çeşmealtı Kampı da yüzde 35 ile müteahhite verdi. Verilirken sosyal alanın tamamının kullanımını da müteahhitte verdiler. Burada müteahhitten 800 bin TL para alındı. Yönetim Kurulu kararıyla toplantı raporlarında odamıza 400 bin TL girmiş, 400 bin TL'sinin nerede olduğu belli değil. Bunların esnafa açıklanmasını istiyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title