Haberler

Mut'ta İhracatçılar Çka Desteği ile Eğitilecek

Abone Ol

Mersin Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, Mut Organize Sanayi Bölgesi yer tespitiyle ilgili incelemelerin tamamlandığını, Palantepe-Kesikköprü arasında kalan alanın sanayi bölgesi için uygun görüldüğünü açıkladı.

Mersin Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, Mut Organize Sanayi Bölgesi yer tespitiyle ilgili incelemelerin tamamlandığını, Palantepe-Kesikköprü arasında kalan alanın sanayi bölgesi için uygun görüldüğünü açıkladı.

TSO Başkanı M. Gürsel Aydın, düzenlediği basın toplantısında iki önemli gelişmeyi ilçe kamuoyu ile paylaştı. Aydın, 2013 yılından bu yana çalışmaları sürdürülen organize sanayi bölgesi yer tespitinin kesinleştiğini, ayrıca Çukurova Kalkınma Ajansı desteği ile ihracatçılara yönelik eğitim projesi başlattıklarını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi olarak Zeytin alanı mevkisi tekliflerinin kabul edildiğini kaydeden Aydın, "Yapılmış olan itiraz kabul edilerek Zeytin alanı Mevkisi Organize Sanayi Bölgesi olarak ilan edilmiştir. OSB alanının kesinleşmesinden sonra Odamız tarafından Mut Organize Sanayi Bölgesi Bilgilendirme Raporu hazırlanarak ilçe Kaymakamlığı'nın oluru ve valilik makamının onayı ile OSB dosyası Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderilmiştir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından dosya üzerinde yapılan inceleme sonucu yer tespiti ön çalışması için ekip görevlendirilmesine karar verilmiş ve bakanlık tarafından görevlendirilen 2 adet uzman 04 Ağustos 2015 Salı günü ilçemize gelmiş olup odamız tarafından gerekli inceleme çalışmalarına eşlik edilmiştir. 3 günlük çalışma sonucu 06 Ağustos 2015 Perşembe günü akşamı uzmanlar ilçemizden ayrılmışlardır" dedi.

İHRACATCI EĞİTİM PROJESİ KABUL EDİLDİ

"Tarım Ürünleri İhracatını Mut'lu İhracatçılar Yapsın" sloganı ile başlattıkları ihracatçı eğitimi projelerinin de Çukurova Kalkınma Ajansına tarafından kabul edildiğini kaydeden Aydın, "Proje 30 Temmuz 2015 Perşembe günü Oda Genel Sekreteri ve tarafından Ajans Genel Sekreteri sayın Lütfi Altınsu ile birlikte imzalanmıştır. İhracat eğitimi 17–18–19 Ağustos 2015 tarihlerinde 3 gün süre ve günlük 5 saat üzerinden ücretsiz olarak yapılacaktır" dedi.

Aydın, ihracatçı eğitiminin İhracat Mevzuatı ve Uygulamaları, İthalat Mevzuatı ve Uygulamaları, İhracatta Ödeme Şekilleri, İhracatta Pazar Araştırması, İhracatta Ürün Klasmanından Sevkiyata ve Gümrüklemeye Kadar Operasyonel Bilgilendirme, İhracatta ve İthalatta Kullanılan Teslim Şekilleri, Örnek Uygulamalar konularında verileceğini kaydetti. Aydın, istekli olan herkesi eğitime katılmaya davet etti.

"İŞYERLERİ İLKYARDIMCI BULUNDURMALARI GEREKİR"

Bu arada İş Kanunu gereği çok tehlikeli ve az tehlikeli sınıflarda yer alan işletmelerin işyerlerinde ilkyardımcı bulundurmaları gerektiğinin altını çizen Aydın, şöyle devam etti:

"Çok tehlikeli işletmeler 10 işçiye kadar 1, az tehlikeli işletmeler 15 kişiye kadar 1 adet ilkyardımcı istihdam etmek zorundadır. Diğer taraftan tehlikesiz sınıfta olan işletmeler ile kamu kurum ve kuruluşları her yirmi çalışanı için bir ilk yardımcı bulundurması gerekmektedir. İşletmelerin cezalı duruma düşmemeleri için odamız aracılığı ile önümüzdeki günlerde ilkyardımcı kursu açılacaktır. Kurslar 2 gün sürecek ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yazılı ve uygulamalı sınav yapılacaktır. Başarılı olanlara Sağlık Bakanlığı tarafından sertifika verilecektir. Kurs ve sertifika bedeli 275 TL olacaktır. İşletmelerimizin cezalı duruma düşmemeleri için açılacak olan kursa iştirak etmelerini istiyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mehmet Gürsel Aydın Mut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title