Haberler

Muzaffer Tayyip Uslu Çalışma Salonu, İbn-i Sina Kampusunde Hizmete Girdi

Abone Ol

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İbn-i Sina Kampüsü’nde yer alan çalışma salonu 22 Aralık Salı günü hizmete girdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İbn-i Sina Kampüsü'nde yer alan çalışma salonu 22 Aralık Salı günü hizmete girdi. Çalışma Salonuna Şair Muzaffer Tayyip Uslu'nun adı verildi.

Farabi Kampüsü'nde geçtiğimiz günlerde hizmete giren Rüştü Onur Çalışma Salonu'ndan sonra İbn-i Sina Kampüsü'nde de Muzaffer Tayyip Uslu Çalışma Salonu açıldı. BEÜ'nün, öğrencilerin kampüste geçirdiği zamanın süresini ve kalitesini artırmaya yönelik yönetim anlayışının bir sonucu olarak 7 Gün 24 Saat hizmet veren Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi ve Farabi Kampüsü'ndeki Rüştü Onur Çalışma Salonu'nun ardından İbn-i Sina Kampüsü'nde de zaman içinde Muzaffer Tayyip Uslu Çalışma Salonu da 7/24 öğrencilerimizin hizmetinde olacak.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Muzaffer Tayyip Uslu Salonu'nun öğrencilerin çalışma imkanları açısından önemli bir ihtiyacı gidereceğini belirttiği açıklamasında şunları söyledi:

"Son yıllarda öğrenci sayılarımızda önemli artışlar sağladık. Dersliklerde, laboratuvarlarda ve diğer alanlarda yaptığımız iyileştirmelerin yanında öğrencilerin çalışma imkanlarında da iyileştirmeler sağlıyoruz. Son olarak hizmete giren Muzaffer Tayyip Uslu Çalışma Salonu bu amaçla açıldı. Ayrıca böyle güzel ve nitelikli yere Şair Muzaffer Tayyip Uslu'nun (1922-1946) isminin verilmesini kararlaştırdık. Bu vesileyle öğrencilerimiz hem nitelikli bir yerde ders çalışma olanağı bulmuş olacak hem de genç yaşta vefat eden Şair Muzaffer Tayyip Uslu'nun ismi Üniversitemiz bünyesinde yaşatılmış olacak. Çalışma Salonunun öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum."

MUZAFFER TAYYİP USLU

İstanbul'da dünyaya gelen Muzaffer Tayyip Uslu, Zonguldak'ta lise öğrenimi sırasında Behçet Necatigil'in öğrencisi oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ndeki yükseköğrenimini yoksulluğu ve hastalığı nedeniyle sürdüremedi. Zonguldak'ta çalışmak zorunda kaldı. O da arkadaşı Rüştü Onur gibi veremden öldü. O dönem yayınlanan şiirleriyle en iyi şairlerden biri kabul edilmiş, hayatın tüm acılarına rağmen, gizli bir üzgünlük içinde yaşamanın güzelliğini yazdı. Muzaffer Tayyip Uslu ve arkadaşı Devrekli Şair Rüştü Onur'un hayatı 2013 yılında vizyona giren Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği Kelebeğin Rüyası isimli filme konu olmuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Muzaffer Tayyip Uslu Rüştü Onur Sina Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title