Haberler

Naganlu Güven Tazeledi

Abone Ol

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Muğla Şubesi'nin 8.Olağan Genel Kurulu'nda Alaaddin Nagandu güven tazeledi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Muğla Şubesi'nin 8. Olağan Genel Kurulu'nda Alaaddin Nagandu güven tazeledi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Muğla Şubesi'nin Öğretmenevinde gerçekleştirilen kongresine Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Mehmet Top ve çok sayıda üye katıldı. Divan başkanlığını Abdurrahman Uçar'ın yaptığı kongrede. ASKF Başkanı Mehmet Top, 1992 yılında Türkiye Futbol Federasyonu'nun özerkleşmesinin ardından iki yıl sonra futbolun, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna verildiğini söyledi.

Muğla'da 1994 yılında bütün kategorilerde 70 takım ve 30 antrenör olduğunu kaydeden Top, "Her takımın bir antrenör bulması için TFF, Konfederasyonla birlikte illerde amatör çalıştırıcı semineri düzenledi. İlimizde o zaman TÜFAD yoktu. 1994 yılında açtığımız kursta 23 arkadaşımız amatör çalıştırıcı belgesi aldı. 1995 ise 40 arkadaşımız antrenörlük belgesi aldı. Amatör Spor Kulüpleri federasyonun bu işi yürütmesi mümkün değildi. Birçok ilde TÜFAD'ın şubeleri vardı. Biz bu seminerleri düzenlerken TÜFAD yoktu ama teknik arkadaşlarımızdan destek alarak bu seminerleri vermiştik. Bize bu eğitimleri veren Alaaddin Naganlu hocamıza TÜFAD'ın kurulması için rica etmiştim. Onlar da 1996 yılında TÜFAD'ın Muğla şubesini kurdu. Biz elini taşın altına koyalım derken, bütün vücudunu soktuk başkanın. Geçtiğimiz sezon 56 kulübümüzün 165 branşta faaliyeti var. Bütün takımlarımızın antrenörleri var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise antrenörler çocuğun gözünde bir idol olduğunu vurgulayarak, ebeveynlerinden ziyade antrenörlerini örnek aldıklarının altını çizdi. Hacıcaferoğlu, "Çocuklarımıza ne kadar değerlerimizi öğretebilirsek geleceğimizi de sağlam nesiler üzerinde kılabiliriz. Antrenörler Türk sporunun geleceği açısından çok önemli, sizler kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz Türk sporunun da geleceği emin ellerde olur. Siz model olarak ne kadar iyi davranışlar sergilerseniz toplumun size olan saygısı da o derece artacaktır" diye konuştu.

TÜFAD Genel Sekteri ve Muğla Şube Başkanı Alaaddin Naganlu da kendisine yapılan övgülerden dolayı bütün yorgunluğunun gittiğini dile getirerek, bundan sonraki süreçte yepyeni bir hevesle görevini başarıyla sürdürmek için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Naganlu, üç yıl önce 229 olan üye sayılarını 6 teknik direktör, 8 UEFA-A, 24 UEFA -B, 32 TFF-A lisans, 55 TFF-B lisans, 5 kaleci antrenörü ve 152 TFF Grassroos C lisans olmak üzere 282'ye yükselttiklerini belirterek, "Amacımız üye sayısını arttırmakla birlikte antrenör kalitesini yükseltmek ve yüceltmek oluştur" dedi. Yönetim kurulunun aklandığı kongrede 2012 - 2015 yılları dönemindeki tahmini bütçesi 100 bin TL. olarak açıklandı. Dilek ve temennilerin ardından geçilen seçimde yeni yönetim oy birliğiyle seçildi. TÜFAD yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Alaaddin Naganlu, Mehmet Görgülü, Dr. Yakup Afyon, H. Ülkü Kiraz, Cavit Kılıç, Osman Olçar, Cemil Şatıroğlu, Sabri Çetin, Ufuk Can, Memiş Alper Yıldırım, Egemen Urhan, Hakan Esen, Arseven Kavak, Mustafa Çakır ve Cemil Alptuğ Esen. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title