Haberler

Nazillililer Astım ve Obezite Hakkında Bilgilendirildi

Abone Ol

Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 7 Mayıs Dünya Astım günü ve 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında ilçe merkezinde açılan stantlarla vatandaşlar bilgilendirildi.

Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 7 Mayıs Dünya Astım günü ve 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında ilçe merkezinde açılan stantlarla vatandaşlar bilgilendirildi.

Nazilli Belediye Meydanı ve Devlet Hastanesinde açılan stantlarda Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerince Astım ve Obezite hakkında vatandaşlara broşürler dağıtılarak, bilgilendirilmelerde bulunuldu.

Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Hakan Derici ise 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak toplumun obezite (şişmanlık) ile mücadele konusunda bilgi düzeyini arttırmak, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazanılmasını teşvik etmek ve böylece obezite ile ilgili hastalıkların görünme sıklığını azaltılması amacıyla konu ile ilgili bilgi verdi. Dr. Hakan Derici'nin yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı; "Fiziksel aktivite; kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olarak tanımlanmaktadır. Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel amaçlardan biridir. Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi fiziksel hareketsizliktir. Dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri arasında 4. Sıradadır. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 21-25'inin, diabetin yüzde 27'sinin, iskemik kalp hastalığının yüzde 30'nun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir. Obezite'nin artmasına neden olan önemli risk faktörlerinden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır. Fiziksel aktivite kan basıncını azaltır, iyi huylu kolestrol (HDL) seviyesini yükseltir ve kilo kontrolü için anahtar rol oynar. Haftanın beş günü en az 30dakika orta şiddetli fiziksel aktivite sağlığın korunması, kalp hastalıkları, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterli olacaktır. Orta düzeydeki fiziksel aktiviteler örneğin, saatte yaklaşık 5 km. yürüyüş, bahçe işleri, bisiklete binme (saatte 16 km'den az) gibi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak, her alanda her yerde toplum genelinde fizikse aktiviteye katılımları arttırmak, sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmek için her yıl 'Sağlık İçin Hareket Et Günü' kutlanmaktadır. Sağlıklı gelecek ve sağlıklı yaşlılık için her zaman her yerde 'Hareket Et' diyoruz." - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Derici Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title