Haberler

Nazım'da Atalay Kardeşlerden Türkü Ziyafeti

Abone Ol

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme Kursu'nda (YENİMEK) bağlama branşında eğitim veren Ahmet Atalay, kardeşi Murat Atalay ile birlikte çıkardığı Arz-ı Didar albümünün gala konserinde Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde...

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme Kursu'nda (YENİMEK) bağlama branşında eğitim veren Ahmet Atalay, kardeşi Murat Atalay ile birlikte çıkardığı Arz-ı Didar albümünün gala konserinde Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde sanatseverlere türkü ziyafeti verdi.

Yaklaşık 3 yıldır YENİMEK'te bağlama kursu veren Ahmet Atalay, kardeşi ile birlikte çıkardığı albümün galasında türkü severlerle buluştu. Cemal Özgür Taşkıran'ın sunumuyla gerçekleştirilen ve yoğun ilginin gösterildiği gala konserine, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, birim müdürleri, meclis üyeleri, Erzincan Dernekleri Federasyonu Başkanı Selahattin Ayvaz da katıldı. Ahmet Atalay, albümde emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaktan çok türkü söylemeyi tercih ettiğini ifade eden Murat Atalay ise, fazla konuşmayı sevmediğini, Erdal Erzincan gibi sazını konuşturmaktan yana olduğunu belirtti.

Başkan Yaşar'a verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür eden sunucu Cemal Özgür Taşkıran, "Yenimahalle'yi büyütüp bugünkü konumuna getirdiniz. Bir Yenimahalleli olarak sizi takdir ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Ahmet ve Murat Atalay kardeşlerin Arz-ı Didar albümünün gala konserinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yaşar, sanatçıyı önemsemeyen ve kültürünü göz ardı edenlerin başarılı olamayacağını kaydetti. Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sanata ve sanatçıya her daim önem verdiğini vurgulayan Yaşar, şunları söyledi:

"O dönemde bile Başkent'te opera binası varken, bugün sanat merkezi bulmakta zorlanıyoruz. Nazım Hikmet'in adını verdiğimiz kültür merkezimizde birçok kişiyi ağırladık. Sanata ve sanatçıya tıpkı cumhuriyet yıllarında olduğu gibi önem veriyoruz. Böyle bir merkezi toplumumuza kazandırmaktan gurur duyuyorum. Sanatçılar haksızlığa karşı dirençlidir. Onlar topluma yol gösterip, ışık tutuyorlar. Demokrasi onlarla daha güçlüdür. Siz Atalay kardeşler, insanları sevin ve onları mutlu edecek eserler bırakın."

Gecenin sonunda müzik prodüktörü Yaşar Özel, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a plaket takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Murat Atalay Ahmet Atalay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title