Haberler

Nevşehir'da 5 Nisan Avukatlar Günü Törenle Kutlandı

Abone Ol

Nevşehir Baro Başkanı Av. Fahri Korucu, her geçen gün daha fazla ihtiyaç hissettiğimiz yargı ve yargıyı oluşturan kurumlarında yeni baştan düzenlenmesinin şart olduğunu söyledi.

Nevşehir Baro Başkanı Av. Fahri Korucu, her geçen gün daha fazla ihtiyaç hissettiğimiz yargı ve yargıyı oluşturan kurumlarında yeni baştan düzenlenmesinin şart olduğunu söyledi.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Nevşehir Hükümet Konağı önünde düzenlenen programa Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Baro Başkanı Av.Fahri Korucu ve Nevşehir Barosuna kayıtlı avukatlar katıldı.

Burada Baro Başkanı Korucu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından törene katılanlar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra konuşan Nevşehir Baro Başkanı Av. Fahri Korucu, tam anlamıyla bağımsız, güçlü ve demokratik bir hukuk devleti olabilmek adına önlerinde yürünülmesi gereken, daha uzun bir yol olduğu, bu anlamda toplumun tüm kesimleriyle beraber Avukatlara da büyük görevler düştüğünü söyledi.

Bunun için öncelikle, temsil kademesinde bulunan veya verilen görevleri yürüten kişiler her kim olursa olsun devletin kurum ve kuruluşlarını her zaman etkin ve verimli şekilde çalışan bir yapıya kavuşturmanın ve her alanda yüksek bir hizmet standardı yakalamanın şart olduğunu vurgulayan Korucu: "Devlet yapısı ve devletin kurumları, çalışanların veya temsil edenlerin şahsi gayret ve becerilerine bağlı kalacak şekilde, kendi kaderine terk edilemeyecek kadar önemlidir. Bu düşünceden hareketle, her geçen gün daha fazla ihtiyaç hissettiğimiz yargı ve yargıyı oluşturan kurumlarında yeni baştan düzenlenmesi şarttır. Yüksek standartları olan, güven duyulan ve aynı zamanda hızlı ve adil bir yargı sistemi geliştirmek hepimizin ödevidir. Hukukçular olarak özellikle bizlerin gelecek nesil hakimlere, savcılara, avukatlara ve en önemlisi geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük mirasta kanımca bu olacaktır" dedi.

Ülkemizde bu güne kadar bir çok kez küçük veya büyük çapta, yama olarak tanımlanabilecek iyileştirmelerin denendiğini ancak hedeflenen amacın sağlanamadığını vurgulayan Korucu, tüm kurumlarıyla yargının yeniden gözden geçirilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Korucu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Keza avukatlık mesleği ve avukatlık kanunu hakkındaki düzenlemeler çağdaş ülkelerin çok gerisinde kalmıştır. Hakim ve savcılarımızın sayısındaki yetersizliğin aksine avukat sayısındaki kontrolsüz artış önlenemeyen sorunlara neden olmuştur. Adalet Bakanlığımızın, uzun zamandır beklediğimiz Avukatlık Yasası çalışmalarına başladığını, hazırlanmakta olan tasarının bir an önce meclise getirilmek istendiğini duyuyoruz. Yapılan bu çalışmaları yürekten destekliyor, mesleğimiz adına yapılacak bu yenilenmenin ülkemize, yargı camiasına ve tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Toplumun ihtiyacı olan yargı reformunu bir an önce tamamlamamız gerekmektedir. Daha önce başka ülkelerin uygulamayı başaramadığı, Ulusal Yargı Ağı Projesini el birliği ile nasıl başarıyla uyguladıysak, hep birlikte örnek bir yargı düzeni kurmayı başaracağımızdan da şüphe duymuyoruz.Ülkenin bu reforma ve böylesi bir başarıya ihtiyacı vardır"

Korucu'nun konuşmasının ardından Avukatlar Günü kutlama programı Nevşehir Barosu tarafından Adliye Sarayı girişinde düzenlenen kokteyl ile devam etti. Kokteyle Vali Mehmet Ceylan'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu da katıldı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avukatlar Günü Fahri Korucu Nevşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title