Haberler

Nevşehir'de Adli Yıl Açılış Töreni

Abone Ol

Nevşehir'de 2012-2013 adli yılı düzenlenen törenle açıldı.

Nevşehir'de 2012-2013 adli yılı düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, yeni adliye binası için proje çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Adli yıl açılış töreni Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıt'ında gerçekleştirildi. Törene Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Belediye Başkan Yardımcısı Yücel Menekşe, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Baro Başkanı Fahri Korucu, avukatlar ve yargı personeli katıldı.

Törende ilk olarak Cumhuriyet Başsavcılığı ve Baro Başkanlığı çelenkleri sunuldu ve ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Ademoğlu, yeni adliye binasının temelinin bu yıl atılmasını beklediklerini ve proje çalışmalarının tamamlandığını kaydetti. Ademoğlu: "Nevşehir, yeni adliye binasının proje aşaması bitmiş olup ihale hazırlıkları bakanlık tarafından yapılmaktadır. Bu yıl temel atma arzu edilmektedir. Nevşehir'de açık cezaevi açılması için ön çalışmalar devam etmektedir. Nevşehir adliyesi pilot bölgeler arasına alınarak mahkeme yönetim sisteminin gelişmesi için çalışılmaktadır" dedi.

Baro Başkanı Korucu da, özellikle geçtiğimiz bir yıl içerisinde yapılan değişikliklerin Türk yargısına değer kattığını söyledi. Korucu sözlewrini şöyle sürdürdü:

"Uygulamada bir takım sorunlar olsa da, özellikle geçmişte Ulusal Yargı Ağı projesi ile başlayan yargıdaki modernleşme ve değişimin fiziki şartların iyileştirilmesine yönelik projeler ve usul kanunu ile birlikte temel kanunlarda yapılan değişikliklerle devam etmektedir. Yakın zamanda yargı alanında ülkemiz gündemini meşgul eden bir takım olaylar yaşanmış, yaşanan bu olayları milletimiz fırsata dönüştürmeyi başarmıştır. Toplumun her kesiminde yargıya olan ilgi artmış, yargının sorunları ülke sorunu haline gelmiştir. Yargıdaki birçok değişimin temeli daha çok yaşanan bu olaylara dayanmaktadır." - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mustafa Kemal Atatürk Nevşehir Valiliği Fahri Korucu Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title