Haberler

Nevşehir'de Organ Bağışı Haftası Kutlamaları

Abone Ol

Nevşehir'de Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Organ Bağışı konulu bir konferans düzenlendi.

Nevşehir'de Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Organ Bağışı konulu bir konferans düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından, ülke genelinde organ bağışı bilincini arttırmak amacıyla düzenlenen Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Nevşehir İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'nde bir konferans düzenlendi. Konferansa Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Burada konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, organ naklinin çok önemli bir konu olmasına karşın Türkiye'de henüz son yıllarda ciddi manada öneminin kavranabildiğini söyledi. Organ nakli konusunda insanları bilinçlendirmek ve organ nakline teşvik etmek amacıyla hastane bünyesinde faaliyet gösteren Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğünün önemli çalışmalar yaptığını ve son 10 ayda 180 kişinin organ bağışında bulunduğunu kaydeden Dr. Rahim Ünlübay, bu kişilerin ilerde beyin ölümlerinin gerçekleştiğinde organlarının yüzlerce hastaya hayat vereceğini vurguladı. Kendisinin de tüm organlarını bağışladığını açıklayan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Nevşehirlileri organ bağışında bulunmaya davet etti.

Dr. Rahim Ünlübay'ın konuşmasının ardından Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca beldesinde geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden ve bağışladığı organları ile 5 hastaya umut veren Erdal Fakılı'nın kardeşlerine teşekkür plaketi verdi. Vali Savaş, Fakılı'nın ailesini kutlayarak organ bağışı konusundaki gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Programda daha sonra İ.Ş.Atasagun Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın tarafından, Organ Bağışı konulu bir konferans verildi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organ Bağışı Haftası Abdurrahman Savaş Rahim Ünlübay Nevşehir Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title