Haberler

Nevşehir'de Sığınmacı ve Mülteciler İçin Destek Merkezi Açıldı

Abone Ol

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre bin 34 mültecinin yaşadığı Nevşehir'de, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) tarafından mülteciler için destek ofisi açıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre bin 34 mültecinin yaşadığı Nevşehir'de, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) tarafından mülteciler için destek ofisi açıldı. Açılan ofis içerisinde sığınmacılara ve mültecilere ücretsiz olarak, sağlık, eğitim, danışmanlık hizmetleri verilecek.

Nevşehir'de Meteris Meydanı'nda bulunan destek ofisinin açılışına Vali Yardımcıları Mustafa Kemal Keskin ve Vural Demirtaş, SGDD Proje Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak, Ofis Temsilcisi Canan Bozkurt ile Nevşehir'de kalan mülteciler katıldı.

SGDD Proje Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak burada yaptığı açıklamada, derneklerinin 1995 yılından beri sığınmacılar ve mültecilere yönelik psikososyal destek, danışmanlık ve sosyal destek faaliyetlerini yürüttüğünü belirtti. Kavlak, İçişleri Bakanlığı tarafından da sığınma alanına ilişkin işbirliği yapılması uygun bulunan ve desteklenen derneklerinin, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Temsilciliği'nin "Uygulama Ortağı" olarak 12 saha ofisi ile Ankara, İstanbul, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Konya, Tokat, Amasya, Afyon, Gaziantep ve Çorum illerinde, sığınmacıların ve mültecilerin sorunlarına yönelik projelerle hizmet verdiğini kaydetti.

SGDD'nin, yeni başlayacağı Mülteci Destek Projesi ile Nevşehir ve Kayseri'de iki ek ofis daha açarak ofis sayısını 14'e çıkarttığını ve faaliyetlerini yaygınlaştırmaya devam ettiğini belirten Kavlak, "Sığınmacı ve Mülteci Destek Merkezinde temel olarak; psikososyal danışmanlık, psikolojik destek, hukuki destek

ve sosyal destek hizmetleri sunulacak ve ağırlıklı olarak; Türkiye'de sığınmacı ve mülteciler açısından en sıkıntılı alan olan sağlık hizmetlerine erişim konusunda Merkezdeki sağlık görevlisi eşliğinde sağlık hizmetleri sunulacaktır. SGDD'nin yeni açmış olduğu Merkez, sığınmacı ve mültecilere yönelik sunulacak hizmetlerin bir bütün halinde sunulması bakımından bir ilk olma özelliğini taşımanın yanı sıra, Merkez'de, çocuklar ve yetişkinler için ayrı ayrı gruplandırılmış Türkçe ve İngilizce Kursları, Bilgisayar Kursları, Sağlık eğitimleri gerçekleştirilecek, ayrıca resim ve müzik çalışmaları, satranç ve futbol turnuvaları organize edilecek, el sanatlarına yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek, film günleri, geziler vb kaynaşma etkinlikleri organize edilerek sığınmacı ve mültecilerin topluma uyumu konusunda destekleyici etkinlikler gerçekleştirilecektir." dedi.

Kavlak, Destek Merkezi'nin açılışına katılan Vali Yardımcılarına merkez binasını gezdirerek burada yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşmiş Milletler Nevşehir Türkiye Kayseri Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title