Haberler

Nevşehir'de Yılın Enleri Ödül Töreni Düzenlendi

Güncelleme:
Abone Ol

Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği, Yılın Enleri Ödül Töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Yılın Enleri Ödül Töreni' yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Lykia Lodge Kapadokya düzenlenen Yılın Enleri Ödül Töreni'ne; Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar, belediye başkanları, siyasi parti il başkanları ve temsilcileri, sivil toplum örgütü başkanları ve temsilcileri,

yazılı, görsel ve internet medyası sahipleri ile gazeteciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer, gecesini gündüze katarak ve bin bir fedakarlıklarla mesleğini ifa etmeye çalışan basın mensuplarına makam ve mevkisi ne olursa olsun her kesimin yardımcı olması gerektiğine vurgu yaptı.

Başer konuşmasında; "Cemiyetimiz Türkiye'de bulunan cemiyetler arasında ilk kurulan cemiyet olma özelliğini taşıyan bir cemiyet. Yıllar önce kurulan bu cemiyetimiz bünyesinde bir çok büyüğümüz ve arkadaşımız Nevşehir ve sizler için mücadele etti. Bu vesileyle hayatını kaybeden ve aramızda bulunamayan basın mensubu arkadaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Gazetecilik gerçektende fedakarlık isteyen bir meslek olup, bir çok arkadaşımız yeri geldiğinde bir çok şeyden sizlere en güzel haberi, en güzel görüntüyü sunmak için fedakarlıklarda bulunuyor" dedi.

Gecede konuşan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise, meşakkatli bir görevi yerine getiren basın mensuplarına bu meşakkatli görevlerinde başarılar dileyerek, basın mensuplarına ve gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından küçük yaşına rağmen İstiklal Marşı'nı en güzel ve duygusal bir şekilde okumasından dolayı 2012 Yılı Jüri Özel Ödülüne layık görülen Zülbiye Şencan, okuduğu İstiklal Marşı ile geceye katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Ayrıca gecenin en duygusal anı ise yakalandığımız lösemi nedeniyle genç yaşta hayata gözlerini yuman Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisi aynı zamanda Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Battal Uğurlu'nun anne ve babasının isminin anons edilmesiyle yaşandı. Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2012 Yılı En İyi Sporcusu seçilen Battal Uğurlu'nun ödülü geceye katılan anne ve babasına verildi. Oğulları adına ödülünü birlikte alan anne ve babanın yaptığı konuşmalar geceye katılanları duygulandırdı.

Gecede uzun yıllar bu mesleğe gönül veren ve rahatsızlığı nedeniyle mesleğine ara veren Gazeteci-Yazar Murat İlktürk'de Yılın Gazetecisi ödülüne layık görüldü. İlktürk, geceye katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Rahatsızlığına rağmen geceye tekerlekli sandalye üzerinde gelen Murat İlktürk, basın mensuplarına ve mesleğe sahip çıkılmasını istedi.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından oluşturulan jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonunda 2012 Yılı'nın Enleri düzenlenen törenle ödüllerini geceye katılan

basın mensupları başta olmak üzere bürokratların ellerinden aldı.

Gecede, 2012 Yılı En İyi Belediye Başkanı Uçhisar Belediye Başkanı Ödülü Osman Süslü'ye,

2012 Yılı En İyi İş Adamı Ödülü Çevrükler Makina Fevzi Çevrük'e, 2012 En İyi Spor Kulübü Ödülü Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Basketbol Takımı'na,

2012 Yılı En İyi Sporcusu Ödülü Battal Ugurlu'ya, 2012 Yılı En İyi Eğitim Kurumu Ödülü Özkonak Hacı Halil Türkkan Anadolu Lisesi'ne, 2012 Yılı En İyi Siyasetçisi Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan'a, 2012 Yılı En İyi Bürokratı Ödülü Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar'a, 2012 Yılı En İyi Turizm İşletmesi Ödülü Karlık Evi 'ne, 2012 Yılı Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti

Yılın Onur Ödülü Dr. Serkan İnceçayır'a,

2012 Yılı En İyi Sivil Toplum Kuruluşu İHH İnsani Yardım Vakfı'na, 2012 Yılı En İyi Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü Nevşehir Yardım Sevenler Derneği'ne, 2012 Yılı En İyi Gazetecisi

Ödülü Murat İlktürk'e, 2012 Yılı En İyi Amatör Sanatçısı Ödülü Gözde İşbilir'e ve 2012 Yılı Jüri Özel Ödülü Zülbiye Şencan'a verildi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Nevşehir Üniversitesi Abdurrahman Savaş Uçhisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title