Haberler

Nevşehirli Hayırseverden Eğitime Destek

Abone Ol

Hayırsever Ayşe Dudu Sağdıç tarafından, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine yaptırılacak olan çok programlı lisesinin protokolünü imzaladı.

Hayırsever Ayşe Dudu Sağdıç tarafından, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine yaptırılacak olan çok programlı lisesinin protokolünü imzaladı.

Vali Abdurrahman Savaş'ın makamında gerçekleşen imza törenine, hayırsever Ayşe Dudu Sağdıç ve eşi Veysel Sağdıç, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülgafur Büyükfırat katıldı.

Törende konuşan Vali Savaş, Sağdıç'ın eğitim alanında önemli hayırları olduğunu, en son yine Ürgüp ilçesinde yaptırdığı ortaöğretim erkek yurdunun açılışını birlikte yaptıklarını söyledi.

Sağdıç'ın kendi doğduğu memlekete yaptığı eğitim yatırımları ile topluma iyi bir örnek olduğunu söyleyen Vali Savaş, şunları kaydetti: "Türk toplumunun önemli özelliklerinden biride hayır işlerdir. Dünyada bunun bir örneği yoktur. Ayşe hanım da bu örneklerden biridir. En son yaptırdıkları yurdun açılışında orada Ürgüp'e yapılacak olan çok programlı liseye de katkı sağlayacağını söylemişti. Biz de bunun üzerine bugün Ayşe hanımında katılımı ile okula yapacağı yardımın protokolünü imzalayacağız kendisine teşekkür ediyorum. Ayşe hanım lise binasının yapımının yaklaşık 3'te 1'ini karşılayacak olan 600 bin TL'lik bir yardımda bulundu. Okulun yapımının 2014 programına alınarak yapımın başlanacağına inanıyorum."

Sağdıç da, kendisinin Ürgüplü olduğunu, Ürgüp dışında ikamet etmesine rağmen senenin belli dönemlerinde Ürgüp'e gelip kaldığını ve memleketine az da olsa katkı sağladığı için çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi. "Rahmetli babamı kanser hastalığından dolayı kaybettik. Babam hastalıktan kurtulayım bir okul yaptıracağım derdi. Ancak ömrü buna yetmedi. Bende babam en azından mezarında rahat uyusun istediğim için böyle bir hayır işlemeyi uygun gördüm"dedi.

Konuşmaların ardından Vali Savaş ve Sağdıç protokolü imzaladı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Savaş Nevşehir Ürgüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title