Niğde'de 9. Bölge Osb Başkanları Toplantısı
Türkiye Genelindeki 24 Organize Sanayi Bölgesi Başkanı, Sanayicinin Sorunlarını Tartışmak İçin Niğde'de Bir Araya Geldi.
Türkiye genelindeki 24 Organize Sanayi Bölgesi Başkanı, sanayicinin sorunlarını tartışmak için Niğde'de bir araya geldi.
Niğde Grand Otel'de düzenlenen toplantıya, Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Niğde Milletvekilleri İsmail Göksel ve Muharrem Selamoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Mümin İnan, Belediye Başkanı Murat Zeren, Küçük Sanayi Siteleri ve OSB Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, Türk Patent Enstitüsü Başkan Vekili Yüksel Birinci, KOSGEB Nevşehir Merkez Müdürü Ahmet Özyılmaz, AK Parti İl Başkası Faruk Akdoğan, İl Defterdarı Selami Sipahigil, Niğde OSB Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş ile 24 OSB başkanı ve Niğde'de faaliyet gösteren sanayiciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde OSB Başkanı Şevket Katırcıoğlu, 2003 yılında sanayicinin yönetimine geçen Niğde OSB'de bugün itibariyle 115 sanayi parselinin yer aldığını, toplam 3 bin 950 kişinin istihdam edildiğini, yapımı devam eden kuruluşların da faaliyete başlaması ile birlikte istihdam rakamının 6 binlere ulaşacağını söyledi.
Organize Sanayi Bölgesi Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yılmaz ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin rekabet şansını giderek kaybettiğini, sanayicinin en büyük handikaplarından birisinin enerji girdilerinin fazlalığı olduğunu ifade ederek, "Doğalgaz ve petrol ürünleri, enerjinin doğalgazdan üretiliyor olması ve yine bugünlerde gündemde olan yüzde 22 oranındaki zamla elektrik girdisinin daha da pahalı hale gelmesi, sanayicinin rekabet gücünü aşağıya doğru çekiyor. Her geçen gün Türkiye'nin üretim potansiyeli geriye doğru çekiliyor. Hatta üretimden vazgeçme noktasına geliniyor. Dış ticaret açığımızın esas nedenlerinden birisi de bu. Üretimden cayan insanların, burada yapılan yatırım yerine ara malı ithal ederek insanların çalışma ve istihdamla olan beklentilerinin önüne geçmiş olmaları bizim en büyük sorunlarımız arasında geliyor. Eğer Türkiye'de üretimi yeniden canlandırmak istiyorsak, bu planlamaların yeniden gözden geçirilmesi ve sanayiye yeni bir boyut kazandırılması lazım. Türkiye'nin mutlaka bu imalatı, üretimi dikkate alan, bundan sonra Türkiye'nin üretim üssü olmasını sağlayacak planlamaları yapması şart" şeklinde konuştu.
(TA-FM) 27.06.2008 18:08 TSİ