Haberler

Nizamettin Kaya: "Hanlar Bölgesi Eski İhtişamına Kavuşturulmalıdır"

Abone Ol

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, Hanlar Bölgesi ve Ulucami çevresinin eski ihtişamına dönmesi konusunda belediye başkan adaylarına mesaj verdi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, Hanlar Bölgesi ve Ulucami çevresinin eski ihtişamına dönmesi konusunda belediye başkan adaylarına mesaj verdi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Turgut ve beraberindeki ASKON Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Mimarlar Odası Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. 30 Mart'ta yapılacak yerel yönetimler seçiminin ardından Bursa'daki belediye başkanlarına sunmak üzere hazırlayacakları rapor için Mimarlar Odası Bursa Şubesi'ni ziyaret ettiklerini söyleyen ASKON Bursa Şubesi Başkanı Ali Turgut, "Seçim sonrasında göreve gelecek belediye başkanlarına sunmak üzere bir rapor hazırlığı içindeyiz. Kendilerine uyarı mahiyetinde önerilerin de olacağı bu raporda, akademik odaların görüşlerine de yer vermek istiyoruz. Bu raporda gerek Mimarlar Odası, gerek İnşaat Mühendisleri Odası, gerekse de Şehir Plancıları Odası gibi kurumları ziyaret edip, kendilerinin görüşlerini topluyoruz. Sizlerin önerilerini ve düşüncelerini bu raporda bir araya getirip, kentlileşme ve bu kenti geleceğe taşımaya yönelik neler yapılabilir sorusuna cevap arıyoruz" diye konuştu.

Bir mimar olarak Ulucami ve çevresini kapsayan Hanlar Bölgesi'nin yeniden ayağa kaldırılması gerektiği düşüncesinde olduğunu söyleyen Nizamettin Kaya, bu bölgenin yeniden Bursa'nın bir değeri olarak ayağa kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı. Kaya, "Burası Osmanlı'dan kalan birçok eseri barındırıyor ve bunların geleceğe taşınması gerekiyor. Benim şahsi fikrim; bu bölgede yapılacak çalışmaların yeni göreve gelecek belediye başkanlarının öncelikli işi olmasıdır. Bu bölge için daha önceden yapılan projeler var ama sonuca bir türlü gidilemiyor. Hanlar Bölgesi umarım yeni dönemde eski ihtişamına kavuşur" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nizamettin Kaya Ali Turgut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title