Haberler

Nobel Edebiyat Ödülüne Aday Gösterilen Peşew, Diyarbakır'da

Abone Ol

Nobel Edebiyat Ödülüne aday gösterilen Kürt Şair Peşew, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'ı ziyaret etti.

Kürt Yazarlar Derneğince (Kürt Pen) Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen şair Abdulla Peşew, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Ziyarette, Diyarbakır'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Peşew, en büyük idolünün Melaye Ciziri ve Ehmede Xani olduğunu söyledi.

Peşew, "Xani benim nazarımda Kürt edebiyatının babasıdır, atasıdır. Dolayısıyla bugün yaptığımız her şey Xani'den itibaren başlamıştır. Xani'nin arkasında ne bir kral ne de bir imparatorluk vardı. O bütün düşüncesini sadece bir camide geliştirmiş, dolayısıyla bizim Xani'yi doğru okumamız lazım" dedi.

Kışanak da Peşew'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde Kürt dili ve edebiyatını büyütecek bir akademi çalışması yapılması gerektiğini belirtti.

Peşew'in Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday olmasından dolayı gurur duyduklarını anlatan Kışanak, Kürt edebiyatına sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Ziyarette, Kışanak, Peşew'e Diyarbakır'ın pek çok yönünün yer aldığı Amed adlı kitabı hediye etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Ehmede Xani Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title