Haberler

Ödemiş Bademli'de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Abone Ol

Ödemiş'in Bademli Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Ödemiş müftülüğü ile birlikte kutlama programı düzenledi.

Ödemiş'in Bademli Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Ödemiş müftülüğü ile birlikte kutlama programı düzenledi.

Bademli Belediye Şehir Salonu'nda düzenlenen programa Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Mahmut Yeniay, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş, AK Parti İlçe Başkanı Ali Hadim ve yönetim kurulu üyeleri, Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder, Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, Bademli Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Oğuz Poyrazoğlu, çoy sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından ney konseri verildi. Konserin ardından Ramazan Karakaya Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mustafa Anlaş ve Murat Gök ilahiler sunarken, vaiz Hamza Özkan, peygamberin İslam toplumundaki önemini anlattı. Merve Deniz adlı öğrenci ise, "Peygamberimiz" adlı şiir okudu.

Açılış konuşmasını yapan Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, "Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile burada konferans düzenlemekten çok mutluyuz, teşriflerinizden dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sizleri beldemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ise, konferansında şu konulara değindi: "1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası kutlanmaktadır. Önemli olan Peygamberimizi anmak değil onu anlamak ve anlamlandırmaktır. Dinimizin mesajları evrenseldir. En büyük nimet akıl nimetidir, bu nimeti iyi kullanmalıyız. Bizler Allah'ın biricik ve tek varlıklarıyız. Dinin amacı insanı özgür, özgür, biricik bir varlık yapmaktır. Cesur olmayan özgür olamaz, özgür olmayan ise dengeli ve ahlaklı davranışlar sergileyemez. Dinin amacı da insanı özgürleştirmektir. Kur'an'ı incelediğinizde mesajların yüzde 90'ının insan ve dünya hayatı ile ilgili olduğunu göreceksiniz. Kur'an'ın sadece yüzde 10'u ahiret ile ilgili bilgiler vermektedir."

Konferansın sonunda Bademli Belediye Başkanı Kundak, Müftü Bilgiç'e teşekkür plaketi takdimi yaptı.

(AG-ERG-

22.04.2012 16: 16: 04

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Altıntaş Bademli Yeniay Ödemiş Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title