Haberler

Öğrenciler Emsallerine Veremi Anlattı

Abone Ol

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde sağlık meslek lisesi öğrencileri, okullarda verem hastalığı ve korunma yollarını anlattı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde sağlık meslek lisesi öğrencileri, okullarda verem hastalığı ve korunma yollarını anlattı.

Okul yöneticileriyle birlikte ilçedeki birçok okulla giden öğrenciler, diğer öğrencilere verem hastalığı ve korunma yöntemlerini anlattı. Yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklamada bulunan Kahta Mustafa Yardımcı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü İsmail Arık, okullarının açıldığı günden beri Kahta'da eğitim ve öğretimin yanında toplum hizmeti çalışmalarının da yapıldığını söyledi.

Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası olması münasebeti ile okullarının üstlendiği misyonu yerine getirmek ve toplumun bilinçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla okul içi etkinliklerin yanı sıra, ilçedeki ortaokullarda verem hastalığının belirtileri ve korunma yollarına yönelik eğitim düzenlediklerini ifade etti. Arık, "Bu çalışma çerçevesinde ilçemizde bulunan 14 okulu ziyaret edip bilgilendirme amaçlı seminer verdik. Bu çalışmalara bir yönetici, beş öğretmen ve kırk öğrenci katıldı. Bir dönem ciddi tehdit olarak kabul edilen ve son yıllarda toplumda görülme sıklığı giderek azalan verem hastalığı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturma çalışmaları yaptık. Bu nedenle çok mutluyuz. Yapılan bu çalışmaya destek veren herkese teşekkür eder şükranlarımızı sunarız" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Yardımcı Adıyaman Kahta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title