Haberler

Öğrenciler, Hocalı Katliamını Unutmadı

Abone Ol

Hocalı katliamı Edirne’de Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından kınandı.

Hocalı katliamı Edirne'de Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından kınandı.

Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 22 yıl önce yaşanan katliam, Edirne'de Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından kınandı. Trakya Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Ali Onur Kara, Uluslararası toplumun gözleri önünde gerçekleştirilen soykırımda katledilen halkın tek suçunun Azerbaycan Türk'ü olmaları olduğunu söyledi.

Grup adına açıklama yapan Kara, "Bu talihsiz olayın bilançosu şöyledir; 63'ü çocuk, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, tam 613 kişi işkence edilerek hayatını kaybetti 487 kişi de sakat bırakıldı. Bin 275 kişi ise yine çocuk, kadın, ihtiyar, genç ayrımı yapılmaksızın esir alınarak, akıl almaz işkencelere, insanlık dışı uygulamalara maruz bırakılmıştır. Bugün hala 55 kişinin akıbeti bilinmemektedir. Türk milleti olarak, dünyanın hiçbir yerinde insanlık adına utanılacak bir tarihimiz, bir geçmişimiz yoktur. Aksine Doğu Türkistan'da, Azerbaycan'da, Türkiye' de, Balkanlar' da atalarımızın uğradıkları soykırımlar vardır. ve bu soykırımlar hala devam etmektedir. Türk milletinin gönlü, kalbi sevgiyle doludur" dedi.

Cephedeki düşmanına su ikram etme erdemini gösterenin sadece Türk askeri ve Türk milleti olduğunu kaydeden Kara, "Türk milletinin yüreği ve gönlü sevgi doludur, ama yüreği bir olan Türk milletinin aynı zamanda gerektiğinde yumruğu da birdir. İnancımız, kültürümüz, yolumuz, aşkımız ve sevdamız bir. Azerbaycan' da akıtılan kan bizim kanımızdır. Doğu Türkistan'da akıtılan kan bizim kanımızdır, Balkanlarda akıtılan kan bizim kanımızdır. Bosna Hersekte'te akıtılan kan bizim kanımızıdır. Filistin'de akıtılan kan bizim kanımızdır. ve Azerbaycan' da akıtılan kan bizim kanımızdır. O kan o gün akmıştır, ama hesabı bitmemiştir. Türk milleti yaşadıkça, o kanın hesabı bir gün sorulacaktır. Adaletle, insafla, hukukla bu kanın mücadelesini hep beraber Edirne'de, İstanbul'da, Bakü'de yeryüzünde hak ve adalet davasına kim inanıyorsa hep birlikte takip edeceğiz" diye konuştu.

Hocalı katliamında ve Ermeni işgalinde hayatını kaybeden soydaşların aziz hatıralarını saygıyla andıklarını belirten Kara, "Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" ifadelerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Üniversitesi Azerbaycan Onur Kara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title