Haberler

Öğrenciler Okulun Bahçesine 310 Fidan Dikti

Abone Ol

Manisa’da TBMM 85. Yıl Çok Programlı Lisesi öğrencileri 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla okul bahçesine 310 fidan dikti.

Manisa'da TBMM 85. Yıl Çok Programlı Lisesi öğrencileri 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla okul bahçesine 310 fidan dikti.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan TBMM 85. Yıl Çok Programlı Lisesi, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi. Okulun toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan okulun Tarih Öğretmeni Serap Eymür, "Eskiden yeryüzünün büyük bir bölümü ormanlarla kaplıydı. İnsanların tedbirsizliği nedeniyle orman alanları bozkırlara dönüştü. Ormanlar bir ülkenin akciğeri ve zenginlik kaynağıdır. Kullandığımız araç gereçlerin çoğunluğu ormanlardan karşılanmaktadır. Ormanlar yaşanabilecek birçok doğal afeti önler. Bize bu kadar çok faydası olan ormanları korumalıyız. Ormanlara en büyük zarar insanlardan gelmektedir. Bizlerde ağaçlara zarar vermeyelim yeni fidanlar dikelim ve bu etkinlikleri ömür boyu sürdürelim" dedi.

"YERYÜZÜNDE DİKİLİ BİR AĞACIMIZ OLSUN"

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen ise şunları söyledi:

"Orman Haftası dolayısıyla burada Şehzadeler Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Orman İşletme Müdürlüğündeki temsilciler ve öğrencilerimiz ile birlikte ağaç dikiyoruz. Yeryüzünde dikili bir ağacımız olsun diye böyle bir çalışma başlattık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından orman ile ilgili şiirler okundu ve oratoryo gösterisi yapıldı. Etkinliğin sonunda protokol üyeleri ve öğrenciler okul bahçesine 310 tane fidan dikti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlyas Şen 21 Mart Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title