Haberler

Öğrenciler ve Bayanlardan "Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Gediz" Yürüyüşü

Abone Ol

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, öğrenciler ve bayanlar için "Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Gediz" yürüyüşü düzenlendi.
Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ve Gediz Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen "Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Gediz" projesinin...

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, öğrenciler ve bayanlar için "Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Gediz" yürüyüşü düzenlendi.

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ve Gediz Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen "Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Gediz" projesinin tamamlanmasının ardından Adnan Menderes Yaşam Parkı'nda düzenlenen yürüyüşe Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serdar Erkan, çeşitli okullardan öğrenciler ve bir grup kadın katıldı.

Parktaki yürüyüş pistlerinde gerçekleştirilen 3 kilometrelik yürüyüşün ardından "Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Gediz" projesi ve yürüyüş hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, projenin genel amacının Gediz halkı için gerekli sosyal hizmetlerin sağlanarak, bölgedeki yaşam standardını yükseltmek olduğunu söyledi.

Ülke genelinde olduğu gibi Gediz ilçesinde de hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenmeye bağlı olarak aşırı kilo sorunları ortaya çıktığını, dolaysıyla kişilerin sağlık sorunları yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, proje kapsamında kadın ve çocuklara yönelik sağlıklı yaşam konusunda, günlük hayatta uygulanabilir ve kısa sürede etki gösterecek faaliyetler sunularak, bilinçlenmelerinin sağlandığını ifade etti.

Projede, beslenme ve sağlık anketlerinin yapılarak mevcut durum hakkında bilgi elde edildikten sonra kadın ve çocuklara yönelik "Sağlıklı Yaşam" konulu eğitimler verilmesi, kadınlara yönelik spor faaliyetleri gerçekleştirilmesi, "Sağlıklı Yaşam" konulu kitapçıklar dağıtılması ve "Sağlıklı Yaşam" yürüyüşleri düzenlenmesini hedeflediklerini kaydeden Başkan Saraoğlu, sözlerini şu şekilde devam etti:

"Belediyecilik, günümüz koşullarında sağlıklı yaşamla birlikte anılan, toplumu daha kaliteli yaşatmaya yönelik önemli bir çerçeve kazanmıştır.

"Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Gediz" projesi de Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteklediği ve ilçemizde özellikle dezavantajlı durum olarak düşündüğümüz bayanların spora aktif katılımı ve beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesine ilişkin önemli bir proje olarak sonuçlanmıştır. İnşallah bundan sonraki süreçte de yine ilçemizde bu tarz toplumu olumlu yönde değişime götüren projelerin yapımında Gediz Belediyesi gayret gösterecektir" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmed Ali Saraoğlu Adnan Menderes Kütahya Gediz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title