Haberler

Öğrencilere Süt Dağıtıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Nevşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından öğrencilere süt dağıtıldı.

'Dünya Süt Günü' dolayısıyla Nevşehir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından öğrencilere süt dağıtıldı.

Süt Dağıtım Programına Nevşehir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz ve üniversite öğrencileri katıldı.

Burada okuldaki hafif zihinsel engelli öğrencilere süt dağıtan katılımcılar daha sonra öğrenciler ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz burada yaptığı açıklamada: "İnsan hayatı için son derece önemli bir besin kaynağı olan sütün, her yaşta tüketilmesinin bir alışkanlık haline getirilmesi büyük önem taşımaktadır. Ülkemiz gıda alışkanlıkları dikkate alındığı zaman sütün daha çok peynir, yoğurt gibi ürünlerle tüketildiği de unutulmamalıdır. Sütü yoğurt haline getirip tüm Dünya'ya tanıtan bir gelenekten gelen ülkemizin Dünya standartlarında süt tüketmediği ama süt ürünlerini daha çok tükettiği de açıktır" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulgafur Büyükfırat Nevşehir Üniversitesi Okan Yılmaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title