Haberler

Ökten; "Chp'ye Vali Yetiştiremiyoruz"

Abone Ol

Aydın'da geçtiğimiz hafta Vali Kerem Al ile Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban arasında geçen gerilim sonrası belediye ve CHP tarafından yapılan eleştirilere AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten cevap verdi.

Aydın'da geçtiğimiz hafta Vali Kerem Al ile Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban arasında geçen gerilim sonrası belediye ve CHP tarafından yapılan eleştirilere AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten cevap verdi. Aydın'da CHP'ye Vali yetiştiremediklerini ileri süren Gökhan Ökten, "CHP, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerine borç verelim diye şov yapacaklarına niye jeotermal sahası kapatmadılar" dedi.

Aydın'da görev yapan son üç Valinin CHP yöneticileriyle sürekli karşı karşıya geldiğini dile getiren AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, 2004-2009 yılları arasında Aydın'da görev yapan Mustafa Malay ile dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında 'AKP ile gelen APS ile gider' tartışması yaşandığını dikkat çekti. Tartışma sonrasında Mustafa Malay'ın kendi isteği ile merkez valiliğine çekildiğini daha sonra Deniz Baykal'ın istifa ile genel başkanlıktan olduğunu kaydeden Ökten, "Mustafa Malay'ın ardından Aydın valiliğine gelen Hüseyin Avni Coş ile bir türlü yıldızı barışmayan CHP ve Aydın Belediyesi Sayın Avni Coş'un görev yaptığı 2009-2011 yılları arasında sürekli karşı karşıya geldiler. CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanları Vali'yi tanımamam kararı aldılar,daha bir sürü şey. Şimdi de daha önce Sayın Hüseyin Avni Coş'u eleştirdikleri pek çok konuda bugünkü valimizin çok daha ılımlı sabırla nezaketle yaklaştığını görüyoruz. Fakat yine de valimize bir anda siyasi şov malzemesi yapmak istediler ve bunun için çıkış yaptılar. Belediyenin buradaki şov amaçlı davranışı muhtemelen haksızlık derecesine geldi ki bu konuda ciddi çalışmaları olan Sayın Valimize bu hale soktular" ifadelerini kullandı.

'CHP'YE VALİ YETİŞTİREMİYORUZ'

Aydın Belediye Başkanlığının jeotermal konusu üzerine bu güne kadar yaptığı ne çalışma varsa masaya koymasını isteyen Gökhan Ökten, "Belediyenin bugüne kadar yaptığı tek çalışma 'Satma valim satma' başka hiçbir şey yok. Şehir nereden ısıtılacak, yatırım maliyeti nedir, hangi mahalleler ısıtılacak, veya Aydın'da kaç dönüm sera bu enerjiden ısıtılabilir. Bunlarla ilgili belediyenin hiçbir çalışmanın olduğunu sanmıyorum. Bakın Sultanhisar Belediyesi çıktı organize sera ve jeotermal seralarla ilgili yaptığı tüm çalışmaları ortaya koydu ve MTA'dan yerini satın aldı. Demek ki isteyince oluyormuş. Sultanhisar Belediyesi çok parası olan, Aydın'ın en zengin belediyesi mi ki bu yatırımı yapabildi. Kemal Kılıçdaroğlu Aydın'a geldiğinde ne dedi 'Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerine istiyorlarsa borç verelim' dedi. Ankara'ya İstanbul'a borç verelim diye şov yapacaklarına keşke saha kapatsalardı. Şimdi iş işten geçtikten sonra valiye saldırı pozisyonda o nezaketteki valimizi o noktada bir çıkışa itecek sebepleri düşünmek lazım. Sayın valimize haksızlığın ötesinde hakaret etmişlerdir. İvedilikle çıkıp Sayın Valimizden özür dilemelilerdir. Biz CHP'ye vali yetiştiremiyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title