Haberler

Okul Dede" Vefat Ettti

Abone Ol

Datça ilçesinde yaptırdığı 6 okul nedeniyle "Okul Dede" olarak adlandırılan hayırsever Kazım Yılmaz, hayatını kaybetti.

Datça ilçesinde eğitime katkıları nedeniyle "Okul Dede" olarak tanınan, TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi hayırsever iş adamı Kazım Yılmaz, hayatını kaybetti.

Uzun süredir prostat rahatsızlığı bulunan Yılmaz'ın, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle 84 yaşında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Yaptırdığı bütün okulların duvarına "Cehalet ve rüşvet tüm kötülüklerin anasıdır" cümlesini yazdıran Yılmaz, 20 yıldır yaşadığı Datça'da üçü ilkokul, ikisi lise ve biri yüksekokul olmak üzere 6 okul inşa ettirdi. 30 Mart yerel seçimlerinde bağımsız belediye başkan aday olan Yılmaz'ın, ölümü ilçede üzüntüye neden oldu.

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yılmaz'ın vefatını Datçalılar olarak büyük bir üzüntü ile karşıladıklarını söyledi.  Üncü, "Hayattayken pek çok insana nasip olmayan okullara, caddelere ismi verilen Kazım Yılmaz, Datça'da eğitim adına yapmış olduğu hizmetlerle şimdiye kadar olduğu gibi vefatından sonra da daima anılacaktır. Datçalılar adına, Datçalı çocuklarımız gençlerimiz adına Kazım Yılmaz'a şükran borçluyuz" dedi.

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan ise Yılmaz'ın TBMM Üstün Hizmet Ödülü ve Madalyası sahibi olduğuna işaret ederek "En başta yaptırdığı 6 okul olmak üzere Datça için olağanüstü  hizmetler gerçekleştiren bu değerli insanı kaybetmiş  olmanın derin acısı içerisindeyiz. Kendisine Tanrı'dan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Aslen Denizlili olan Yılmaz'ın cenazesinin yarın Datça'ya getirilerek ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından İskele Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Datça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

EMEKLİ:

Allah rahmet eylesin . Mekanı cennet olsun .

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title