Haberler

Okul Müdürleri Uyum Eğitimine Alındı

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4+4+4 sisteminin getirilmesinin ardından, okul müdürleri yeni okul uygulaması konusunda eğitime alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4+4+4 sisteminin getirilmesinin ardından, okul müdürleri yeni okul uygulaması konusunda eğitime alındı.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri, yeni okul uygulamasında şifre işlemlerinin dağıtım ve tüm şifre işlemlerinin kullanımı ile ilkokul ve ortaokullarla ilgili çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Adıyaman'daki tüm okulların müdürlerine yönelik halk eğitim merkezinde verilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, 4+4+4 eğitim sistemine uyum noktasında Adıyaman'ın iyi seviyede olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban tarafından bilgilendirme yapıldı. Slayt eşliğinde bilgilendirme yapan Çoban, okullarla ilgili bilgilerin müdürler tarafından bilinmesi gerektiğine dikkat çekti. Okul kayıtlarıyla ilgili konuşan Kazım Çoban, şöyle konuştu: "2012-2013 eğitim-öğretim yılı için 30 Eylül tarihi itibariyle 66 ayını tamamlayan tüm çocukların 1. sınıfa kayıt işlemleri, e-okul sistemi üzerinden merkezi olarak yapılacaktır. 60-66 ay arası çocukların ise velisinin yazılı isteğiyle gelişim yönünden hazır olduğu anlaşılanların ilkokula devamları sağlanacak, diğer öğrenciler okul öncesi eğitime yönlendirilecektir"

2012-2013 eğitim-öğretim yılında ortaokul 5. sınıfa kayıtların da e-okul sistemi üzerinden yapılacağını belirten Çoban, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında imam-hatip okullarına devam etmek isteyen öğrencilerin ise, kayıtlarını doğrudan bu okullara yapabileceğini söyledi.

Çoban, sözlerine şöyle devam etti: "Yeni oluşumda ilkokul olan okula sadece 1. sınıfa öğrenci kaydı alınacak, 5. sınıfa kayıt alınmayacak. Öğrenciler okullarında öğrenimlerine devam edeceklerdir. Ortaokul olan okula ise sadece 5. sınıfa öğrenci kaydı alınacak, 1. sınıfa kayıt alınmayacak, öğrenciler okullarında öğrenime devam edecek, kademeli olarak geçiş sağlanacaktır." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Seyfi Özkan Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title