Haberler

'Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi'

Güncelleme:
Abone Ol

MEB tarafından uygulamaya konulan,'Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi" çerçevesinde'Toplum Temelli Erken Çocukluk Hizmetlerinin Geliştirilmesi'çalıştay Mersin'de yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve UNICEF'in teknik destek sağladığı 'Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi" çerçevesinde 'Toplum Temelli Erken Çocukluk Hizmetlerinin Geliştirilmesi' konulu çalıştay Mersin'de yapıldı.

Mersin Oteli'nde yapılan çalıştaya, Mersin Vali Yardımcısı Orhan Eyövge, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Dr. Süleyman Yiğittir, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, sivil toplum örgütleri, idareciler ve öğretmenler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Dr. Yiğittir, "12 yıllık zorunlu eğitimde okul öncesinin önemi daha da arttı. Okul öncesi eğitimi önemsiyoruz ve bunu her fırsatta da dile getiriyoruz. Zorunlu eğitim kapsamında 3 bin 500 anaokuluna ihtiyaç duyulmaktadır. Gerek okul yapımında gerek okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasında, artık toplumu devletin yanında görmek istiyoruz" dedi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise okul öncesi dönemde, çağdaş ve ekonomik toplumun gerektirdiği duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, araştırmacı, meraklı, girişimci, kendi kendine karar verebilen bireyler yetiştirmek istediklerini söyledi. Öğrencinin, bilinenin içinden bilinmeyeni geliştirmesini sağlamak için bu kurumlara bu kadar değer verdiklerini ifade eden Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Kendi haklarına ve başkalarının haklarına saygılı, yeteneklerini kullanma becerisine sahip ve öz denetim geliştirebilen çocuklar yetiştirebilmek ancak okul ve ailenin iş birliği ile mümkün olacaktır. Ailelerin eğitim programlarına katılımları sonucu bilgi, davranış ve tutumlarında meydana gelecek değişiklikler, toplum bilincini ve duyarlılığını geliştirerek toplumun eğitim politikalarına katkıda bulunacaktır. Bu amaçlar doğrultusunda yapılacak çalışmaların amacına uygun yürütülmesi için bütün okul öncesi eğitimi öğretmenlerin yeni yapılanma çerçevesinde eğitime alınması ve bu sürecin onlarla paylaşılması gerekir."

Okul öncesi eğitim, eğitim fırsatlarıyla sürekli kendini yenileyen bir yapıya kavuşması gerektiğini dile getiren Gül, "Bu yapı oluşturulurken çevresel faktörler, ailelerin gelir durumları ile öğrencilerin hazır bulunuşlulukları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğitim amaçları belirlenirken ulusal hedefler çerçevesinde hazırlıklar yapılır. Ancak bir bölgenin ihtiyacı diğer bir bölgeyle daha farklı olabilir. Okul öncesi eğitimde bölgesel hedefler oluşturulabilir" diye konuştu.

Okul öncesi eğitimin zengin donanım isteyen bir alan olduğunun altını çizen Gül, "Öğrenci; ancak zengin uyaranlarla kendini gerçekleştirebilir. Öğretmenlerimiz, okul öncesi eğitim politikası ve etkinlikleri hakkında karar verirken ailenin katılımını gerçekleştirmesi gerekiyor. Okulla ilgili kararlara, anne babaların aktif olarak katılması büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Gül Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title