Haberler

Okullara Atık Pil ve Atık Yağ Makineleri Teslim Edildi

Abone Ol

Mersin’in Tarsus İlçe Belediyesi, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için Çukurova Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Geri Dönüşüm Başlıyor” projesi kapsamında okullara atık pil ve atık yağ makineleri törenle teslim etti.

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için Çukurova Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa gerçekleştirdiği "Geri Dönüşüm Başlıyor" projesi kapsamında okullara atık pil ve atık yağ makineleri törenle teslim etti.

İlk olarak Tarsus Atatürk İlköğretim Okulunda atık pil ve atık yağ makineleri törenle verildi

Törene Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, belediye başkan yardımcıları, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Tarsus Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansının ortak olarak yürüttüğü 'Geri Dönüşüm Başlıyor' projesi Tarsus sınırları dahilinde bulunan ilk ve orta okul olmak üzere 43 okula toplam 55 adet Atık Pil ve Atık Yağ Makineleri dağıtımına başlandığını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, "Geri Dönüşüm Projesi"nin Tarsus Belediyesi tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı 2014 yılı Üretim ve Çevre Altyapısının iyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında mali destek sağlanan bir proje olduğunu belirtti.

"Geri Dönüşüm Başlıyor" projesinin amacı atık bitkisel yağların ve atık pillerin toplanarak geri dönüşümünü sağlamak olduğunu altını çizen Başkan Can, "Bu makinelerin dağıtmamızdaki amacımız siz öğrenci kardeşlerimiz ve sizin aracılığınızla ailelerinize ulaşarak el ele vererek çevre kirliliğinin üstesinden birlikte gelmek istememizdir. Biliyoruz ki, atık yağlar ve atık piller doğaya gelişi güzel bırakıldığında çevreye oldukça önemli zararlar vermektedir. Lavaboya dökülen 1 litre atık yağ, denizlere ulaşarak 1 milyon metrekare deniz suyunun kirlenmesine sebep olmaktadır. Bir küçük atık kalem pil ise 4 metrekare toprağı kirleterek bu toprağı üretim yapamaz hale getirmektedir. Kısacası eğer atıklarımızı gerektiği şekilde kaynağında ayırmazsak, doğaya gelişigüzel atarsak doğal kaynaklarımız kirlenir ve yaşanabilir çevremiz yok olur. Yani biz doğaya ne verirsek doğa da bize onu geri verecektir. Önceliğimiz çocuklarımızdır. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras ise yaşanabilir çevredir. Çevreye sahip çıkmak herkesin görevidir" dedi.

Güzel bir projenin hayata geçmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, bilinçli bir toplum olmak zorunda olduklarını ifade etti.

Kaymakam Göç, "Güzel bir iş için beraberiz. Bende çok uzan zamandan beridir burada yapılan işi kendi evimde, kendi aile ortamımda uyguluyorum. Ben yaklaşık 10 yıldır pillerimi hiç çöpe atmam, dışarıya atmam, böyle bir kutunun içinde bunları saklarım, pil toplama yerlerine götürür teslim ederim. Sizlerde cihazlarınızdan çıkan pilleri atmayın annelerinizi, babalarınızı bu konuda uyarın getirip buraya okulunuza teslim edin, ayrıca yağları da yine buraya getirin sebep sizin için daha güzel, daha yaşanılabilir bir dünya istiyoruz biz, sizleri çok seviyoruz. Sizlerde böylece kendinize yatırım yapmış olun. Bu proje toplumda bir bilinç oluşturacak ve okullarımıza artı değer olarak geri dönecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okula konulan atık pil ve atık yağ makinesi öğrencilere tanıtıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Tarsus Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title